2374
Следвайте ни

В Румъния стана страшно, местят тежките случаи на COVID-19 в Германия

viber icon

Румънската национална комисия за управление на извънредни ситуации е упълномощила министерствата на здравеопазването и на вътрешните работи да подпишат споразумение за прехвърляне в Германия на тежко болни пациенти с COVID-19, съобщи Аджерпрес.


Прехвърлянето ще бъде извършено със самолет на румънското министерство на отбраната или на германските военновъздушни сили.

По-рано Групата за стратегическа комуникация съобщи, че в Румъния няма свободни места за интензивно лечение на пациенти с КОВИД-19.

По данни на Европейската комисия Румъния, където заболелите от ковид са все повече, е получила подкрепа от Полша, Франция, Дания, Холандия, Италия, Словакия, Австрия, Молдова и Сърбия. Предстои румънски болни да бъдат прехвърлени в Унгария, Полша и Австрия.

Румънската страна е получила хиляди дози препарати за вливане при болни от ковид, средства за производство на кислород и обдишватели. Помощта е осигурена по механизма на ЕС за гражданска защита. В Румъния са пристигнали и лекарски екипи от някои от посочените европейски страни.

Ситуацията с пандемията от коронавируса през седмицата сочи, че Източна Европа се бори с най-тежката си вълна на заразата, което се отдава на ниския процент ваксинирани. Делът на имунизираните в региона е един от най-малките на континента. По-малко от половината от населението там е с поставена първа доза.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ние пък

Ние пък

31.10.2021 | 21:20

Ще ги местим новите случаи направо на Рогошко, централни или драгановите и затваряне цикъла.

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?