Следвайте ни

В Измир чакат Ердоган, той благодари на света за помощта след земетресението

viber icon

Ден след след най-мощното земетресение в съвременната история на Измир броят на загиналите достигна 28 души, а 885 са ранените.  От които 240 граждани се лекуват в болниците на града. 25 са в интензивно отделение. Спасителните операции продължават на 8 критични точки в града. Над 3000 спасители са в района и се надяват да бъдат спасени живи останалите около 150 души под развалините на срутените сгради. 

Очаква се привечер турския президент Ердоган да посети района на бедствието. 

Днес следобед, в съобщение в Туитър, той заяви: "Бих искал да благодаря на всички приятелски страни, които заявиха, че са готови да помогнат след земетресението в Измир, като предадоха  посланията си за съболезнования и скорошно оздравяване на пострадалите. Република Турция и всички наши институции сме на място, и стоим твърдо до нашите граждани. Изцяло владеем ситуацията." 

Под публикацията имаше колаж с националните флагове на държавите изразили своята съпричастност с Турция, в това число и България. 

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (1)

с мър т за турците

с мър т за турците

31.10.2020 | 15:45

Долу враговете на християнството! Долу Убийците на християни по храмовете! Възмездие за Ница и Света София!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?