Следвайте ни

В Халкидики положението е все още бедствено, туристите бягат

В южната част на страната бушуват най-малко пет големи пожара

viber icon

Повече от 24 часа след бедствието в Северна Гърция все още без ток и вода са част от населените места, където бурята вилня. Равносметката е 7 загинали и над 100 ранени, но материалните щети тепърва ще се изчисляват.

Торнадото е продължило само около двайсет минути към 22 ч. в сряда, но беше опустошително. Правителственият говорител Стелиос Пецас посочи, че ветровете в района са били със скорост над 100 км/час.

Част от пътищата в района на Халкидики остават труднопроходими, най-вече заради паднали електрически стълбове с високо напрежение. Очаква се днес да бъде възстановено електрозахранването.

Втори ден полуостровът е без ток, а причината е скъсан далекопровод. Аварийните екипи работят и се опитват да отстранят аварията. След като бъде пуснато електричеството, ще бъде отменено бедственото положение“, добави тя.
  
Заради липсата на ток много от туристите напуснаха курортите. Други останаха и не живеят добре на полуострова, въпреки че са на ваканция, защото в хотелските си стаи нямат ток, а и много от заведенията не работят. 

Сезонът поне през последните два дни изглежда провален. Затова гръцките власти правят всичко възможно по-бързо да възстановят електричеството и да спрат туристите да напускат курортните селища.

Плажовете все още са пълни, но много от чадърите са счупени. Аварийни екипи почистват плажната ивица.

А на фона на водното бедствие на север, в южната част на страната бушуват най-малко 5 големи пожара. Високите температури, сушата и силните ветрове се смятат за причина за разпалването на огнищата, информира bTV.

Най-големи проблеми на огнеборците създават пожари, пламнали на Пелопонес, Атина и залива Ламия. През последните часове те са били локализирани, работи се по пълното им потушаване. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?