Следвайте ни

В Генуа се появи 12-метрова елха, изплетена на една кука

viber icon

В италианския град Генуа бе издигната рекордна коледна елха, изплетена на една кука. 

Инициативата е на полякинята Ядвига Пахолец, която живее от над 40 години в града, съобщава БНР. Вдъхновена от възможността да се направи нещо необикновено, без да се посяга на дървета и гори и да се популяризира един от оригиналните почти централни квартали на Генуа, тя решава да изплете коледна елха на една кука. 

„Елхата е висока 12 метра. Съставена е от 4500 разноцветни квадрати от по 15 см всеки. Изработихме ги общо 30 жени от квартала „Сан Фрутуозо”. Най-трудното бе да ги сглобим, защото бяхме само трима души. Важното е, че успяхме“, каза Пахолец. Тя уточни, че благодарение на всичко това елхата влиза в Рекордите на Гинес. За реализацията на проекта, който включва и метална конструкция, върху която я постави специализиран екип, приносът на общината е от 10 000 евро. Друга куриозна подробност е, че след края на коледните и новогодишните празници елхата ще бъде дарена на общинския приют за кучета. 

Дотогава тя ще радва децата и възрастните в градината на  площад „Мартинец”, където, освен детски кът, има и зимна пързалка. 

Инициативата за екологични коледни елхи, изплетени на една кука, в Италия е дело на селището Тривенто, област Молизе, и се появи през миналата година. Тя допадна много и намери отклик сега в над 30 италиански градове, в Белгия и Бразилия.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?