46

В евро или в рубли? Скандали в Гърция заради сметката за руския газ

Гърция е платила сметката си за руски газ на "Газпром" в евро, се казва в изявление на националната компания за природен газ в страната - DEPA. Отговорът на държавната газова компания идва след появила се информация от руски медии, че страната е платила в рубли. 

DEPA обяви, че е завършила плащането на "Газпром" за доставките на природен газ за месец април, като това е станало в съответствие с препоръките на Европейската комисия, дадени на 19 май. Държавната газова компания категорично посочва, че плащането е извършено в евро.

Припомняме, че преди броени часове РИА Новости цитира източници от "Газпром", според които гръцката газова компания е извършила плащане с рубли. Темата вече предизвика редица скандали както в Гърция, така и в ЕС. 

Медиите в Атина пък вече призовават властите в страната да излязат и публично да обявят точно как и в каква валута се е случило плащането към руската компания. Разкриването на сметки за плащане на газ в рубли пък би било нарушение на европейските санкции.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Василев

Василев

24.05.2022 | 15:48

Дори не ми е ясно, защо цитирате РИА Новости, като на всички ни е ясно, че тяхната информация е спусната с пропагандна цел.

Отговори
15 15
Мърсилев

Мърсилев

24.05.2022 | 19:47

Лъжат викаш, а тулуп!?

Отговори
4 2
Йоргос

Йоргос

24.05.2022 | 15:32

Малака

Отговори
4 4
каза Грънча и отиде във ВеЦе-то по голяма нужда

каза Грънча и отиде във ВеЦе-то по голяма нужда

24.05.2022 | 15:36

Майни, аз не искам от моите данъци да купувате руска газ!

Отговори
12 12

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?