Следвайте ни

В Давос: Най-богатият китаец предсказа Трета световна

viber icon

Първата технологична революция стана причина за избухване на Първата световна война. Втората технологична революция провокира избухването на Втората световна война. Човечеството в момента се намира в процес на трета технологична революция, свързана с изкуствения интелект и роботизирането на икономиката. И вероятно отново ще се стигне до световен конфликт. Това заяви на Световния икономически форум в Давос най-богатият китаец и смятан за най-успелия бизнесмен в последните години Джак Ма.

"Роботите и изкуственият интелект ще изместят хората от производството, въпреки че ще се появят и нови професии, това представлява заплаха за хората", твърди Ма, цитиран от Агенция IANS. Той изрази надежда в бъдеще всички световни войни да се водят срещу болестите, замърсяването на околната среда и изкореняване на бедността и няма да убиват хора.

"За да стане това, изкуственият интелект трябва да поддържа хората, а технологичните компании трябва да внимават резултатите от работата им да  носят полза за хората днес и в бъдещето", допълни китайският бизнесмен.

Преди три месеца Ма прогнозира, че до 30 години ще бъдат създадени роботи, които ще могат да управляват компании.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?