Следвайте ни

В Англия ще дават по 500 паунда за всеки с позитивен тест за Covid-19

viber icon

Британското министерство с предложение всеки с позитивен тест за коронавирус в Англия да получава по 500 паунда, за да остане под карантина. Това е един от плановете за справяне с пандемията, според изтекли документи на здравното министерство. 
 
Според докладите настоящата финансова подкрепа от страна на държавата не е достатъчна, тъй като ниско платените работници не могат да си позволят да стоят под карантина.
 
Предложението се смята за наложително, след като анкета установи, че само 17% от хората с проявени симптоми се тестват за Covid, заради опасения, че ако тестът е позитивен те ще бъдат поставени под карантина и няма да могат да работят.
 
Въвеждането на подобно финансово обезпечение може да струва до 453 млн. паунда на седмица, което е 12 пъти повече от настоящата система за подпомагане.
 
Във въпросните изтекли документи с дата 19-ти януари, също така се предлага за първи път полицията да има достъп до данни от здравните заведения, за да се предприемат мерки срещу нарушения на карантината.

Златна Недева

Златна Недева

Журналист

Златна Недева е завършила мултимедийна журналистика в Бормутския университет в Англия. Работила е като радиожурналист в няколко английски медии. Присъединява се към екипа на „Марица“ през 2021 година.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Anatema

Anatema

22.01.2021 | 13:10

AKO V BULGARIYA SE NAPRAVI SASHTOTO , PONE 90% OT BULGARITE NAROCHNO SHTE SE ZARAZYAT S VIRUSA !

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай