Следвайте ни

Узакониха консумацията на алкохол и секса без брак в Дубай

viber icon

Консумацията на алкохол стана легална в Обединените арабски емирства. Всеки, който пие, притежава или продава алкохолни напитки в разрешени райони без лиценз, няма да бъде изправен пред съда. Въприки това, той все още може да се консумира само частно или на приети обществени места. Задължителната възраст, за да може човек да пие, е 21 години. 

Официалната новинарска агенция WAM заяви, че ОАЕ ще декриминализира някои деяния, които не причиняват вреда на други, включително консумация на алкохол и секс извън брака. Досега на неомъжените двойки бе забранено да съжителстват заедно и се считаше за престъпление в Емирствата. 

Ще се декриминализира още опитът за самоубийство.

Правителството заяви, че правните реформи са част от усилията за подобряване на законодателството и инвестиционния климат в страната, както и за консолидиране на „принципите на толерантност“.

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Зейнеб

Зейнеб

11.11.2020 | 15:57

Пълна бъркотия настава в моралния свят. Вече не си и представям какво ще последва в развалянето на държавата и в целия арабски свят.

Отговори
1 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

10.11.2020 | 17:58

Ето как западната култура ще превърне една държава с хилядолетен морал, в една кочина.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?