49
Следвайте ни

Уволниха 3000 неваксинирани медици във Франция

viber icon

Близо 3000 неваксинирани срещу COVID-19 медицински служители във Франция са отстранени от работа, след като вчера там влезе в сила закон за задължителна имунизация на тези специалисти. Това съобщи днес здравният министър Оливие Веран, предаде Франс прес.

Това са хора от "персонала на здравни и медицинско-социални заведения, които все още не бяха навлезли в пътека за ваксинация", заяви министърът по радио Ер Те Ел и уточни, че е имало и "няколко десетки оставки". Той увери, че продължаването на медицинските грижи е осигурено.

Според министъра за голяма част от отстранените мярката е временна. Отстранени са предимно хора от поддържащия персонал и "много малко бели престилки", каза Веран.

Вчера във Франция влезе в сила задължителна ваксинация за 2,7 милиона здравни работници в болниците и домовете за възрастни, медици на свободна практика, пожарникари и други.

По данни на здравното осигуряване, цитирани на сайта "Санте пюблик Франс", към 12 септември в старческите домове в страната са били инжектирани поне с една доза 89,3 на сто от персонала, а сред цялото население на Франция - 73,9 на сто.

Нарушителите, които не са ваксинирани поне с една доза, нямат противопоказания и не са били заразени скоро, "не могат вече да упражняват дейността си", гласи френски закон от 5 август.

От началото на пандемията коронавирусът е взел над 115 000 жертви във Франция.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Вижте им пропагандата Медицинска ли е

Вижте им пропагандата Медицинска ли е

16.09.2021 | 21:31

Основната чифутска поанта в рекламната им и пропагандна полюция е 115 000 умрели от началото на пандемията Мъ чифутите нагли не добавят колко милиона е Франция Това е чифутската им пропаганда позната по нашите земи като Гьобелсова или пропагандата на ЦК на БКП което е едно и също Гилотината май първом пак в Париж ще заработи и ще се пее Марсилезата

Отговори
1 2
Любопитко

Любопитко

16.09.2021 | 19:21

Доколкото се разбира, повечето от отстранените не са лекари или сестри. А мед персонал, който не се е ваксинирал, според мен, трябва да бъде с анулирана диплома! Не може да си учил години и да нямаш доверие на това, което са те учили. Тези ваксини са утвърдени от редица здр организации - не са гаражно производство. Щом не вярваш на здравните власти, нямаш място в тази професия. В крайна сметка 100% гарантирано безвредно лекарство няма произведено до сега в света.

Отговори
3 4
Само да припомним

Само да припомним

16.09.2021 | 20:30

Тези здравни организации са супер корумпирани. И всичко е с цел пари , да ти бутат имунитета и колкото издържиш , колкото така наречени ваксини - чорби ти бият все е кяр. Само да припомня , когато са се водили делата в САЩ срещу тютюневите компании , учените са казвали , че няма вреда от тютюнопушенето , а в последствие , какво се оказва , че е СУПЕР ВРЕДНО . Така е и с тези измислени ваксини . Коя ваксина , с която са те ваксинирали през живота си е била две , три дози , бустери ? Никоя . Но ти си смел боцкай се , даже може и моята доза да вземеш .

Отговори
3 1
Как ще ревете някой ден за тези медици,

Как ще ревете някой ден за тези медици,

16.09.2021 | 14:01

Ама като магарета ще ревете ! Добре, че всичко това се случва, за да ни покаже как сме на правилния път ! НЕ на ваксините !

Отговори
7 4
Яко

Яко

16.09.2021 | 13:53

Щом лекарите отказват да се ваксинират. Щом шефът на най-голямата военна болница в Гърция отказа да се ваксинира и напусна , това говори много за тъй наречените ваксини , които ще се слагат през 6 месеца , за да може алчните фармацевти да печелят. И както Бил Гейтс каза : ще има нова пандемия . Тази ряпа да яде . Малко умряха в тази , но в следващата ще наваксаме .

Отговори
9 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?