Следвайте ни

US синоптици прогнозират: След сушата в Европа идват дъждове и градушки

viber icon

Пролетта ще протече по обичайния начин на Балканския полуостров. Най-влажният период от сезона ще започне през март и ще продължи до първата половина на април. Тогава се очаква серия от обилни дъждове. Прогнозата е част от очакваната метеорологична обстановка в Европа, която разпространиха американските синоптици от AccuWeather. 

През пролетта не е изключено да има наводнения. Тези валежи ще бъдат от съществено значение за предстоящите летни месеци, които може да се окажат по-сухи от обичайното. През март предстои топенето на снеговете по високите части на планините.

От края на април до май синоптиците алармират за висок риск от гръмотевични бури. Те предразполагат към наводнения и силни ветрове. Сред най-застрашените от гръмотевични бури ще бъдат Франция, Белгия, Нидерландия, Германия и северната част на Полша. Опустошителни ветрове, градушки и наводнения ще са най-честите последствия от бурите. Не е изключено да се образуват торнада.

През втората половина на пролетта времето ще стане по-сухо. Очакват се обичайните за сезона температури по линията Италия - Румъния - Гърция.

Пролетта ще бъде по-топла в цяла Европа. Като цяло се очакват температури в нормата или над нея. Най-честите и най-дългите периоди на топло време ще бъдат на Иберийския полуостров, в Германия и в южните части на Великобритания.

Очаква се части от Португалия и Испания да се почувстват като през лятото още през месец май. Ще има поне няколко дни с температури над 32 градуса.

Най-горещото място в Испания може да регистрира температури от 38 градуса в края на май и началото на юни. В Лондон максималните температури ще достигнат 27 градуса в края на май.

Според синоптиците в Париж и Берлин термометрите през втората половина на май ще покажат дори 30 градуса.

Страховете от сушата ще продължат да растат заради сухата пролет в Източна Европа.

Метеоролозите очакват топлото време да се запази през цялата пролет на територията на Полша, Прибалтика, Беларус и Украйна. Ще има много дни с температури на въздуха над 27 градуса. От март до май на места в Литва, Латвия и Естония ще има дълги периоди с по-топло от обичайното време.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Какви ги дрънкате

26.02.2020 | 17:34

Литва, Латвия, Естония, Украйна, Германия, Нидерландия, а България къде е. Едни бомбастични заглавия праскате, нищо общо със съдържанието. Преписват е, без грам акъл.

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?