44

Урсула фон дер Лайен: Да се възползваме максимално от дигитализацията

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова днес Европа да се възползва в по-голяма степен от дигитализацията, предаде ДПА. 

На посещение в института "Хасо Платнер" в Потсдам Урсула фон дер Лайен заяви, че ЕС работи за изготвянето на законодателство за дигитализацията и отговорното използване на изкуствения интелект.

Според Акта за цифровите услуги от 2022 година големите онлайн платформи са държани отговорни за съдържанието, което разпространяват в ЕС.

Законът дава възможност на малките компании да се конкурират с по-големи конкуренти, каза Фон дер Лайен, като същевременно насърчи иновациите да се възползват максимално от "възможностите, които дава цифровизацията и най-вече използването на изкуствения интелект".

Урсула фон дер Лайен похвали работата на отделите за подобряване на представянето на служителите. "Това, от което се нуждаем повече в Европа е да трансформираме отличните резултати в проучването в продукти, които да могат да оцелеят на пазара", посочи тя, цитирана от БТА.

Дигитализацията предлага "големи възможности" за обучение в сектори като здравеопазването, каза Фон дер Лайен. Данните могат да бъдат използвани ефективно  за грижа и превенция от болести, аргументира се председателката на ЕК.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?