Следвайте ни

Уникално! Изобретиха велосипед с автопилот ВИДЕО

viber icon

В съвременните мегаполиси, страдащи от постоянни задръствания, все повече и повече хора използват велосипеди като транспортно средство. Инженерите, работещи за автономния велосипеден проект MIT, създадоха прототип на бъдещето, оборудван със система за автопилот, която позволява на колелото да бъде доставено автономно на потребителя, пише факти.бг.

Създадоха велосипед с автопилот (ВИДЕО)

 

Основното приложение за самостоятелно шофиране на велосипеди е в индустрията за наемане на превозни средства. Потребителят ще може да поръча байк с доставка до конкретна точка в града. Тогава потребителят го кара като обикновен велосипед. Когато пътуването приключи, устройството се трансформира в триколка за странична стабилност и преминава самостоятелно към следващия потребител.

 

Дизайнът на автономното колело осигурява специфична рамка с две колела отзад, която се сгъва при пътуване с пътник и се разгъва, когато се движи независимо. В режим на автономно пътуване все още не е предвидено наличието на човек на велосипеда. Настоящият прототип се управлява от дистанционно управление, има два двигателя и управляващ блок. Инженерите продължават да работят за подобряване на автономния хардуер и софтуер.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?