49

УНИЦЕФ: Ивицата Газа е най-опасното място в света за дете

Повече от 5300 палестински деца са били убити от 7 октомври

Ивицата Газа е най-опасното място в света за дете. Това заяви ръководителят на агенцията на ООН за децата- УНИЦЕФ, предаде Reuters.

Катрин Ръсел представи пред Съвета за сигурност на ООН и статистика на база съобщенията до момента от 7 октомври, когато групировката "Хамас" нападна Израел.

Поради тази причина Израел съсредоточи отмъщението си срещу "Хамас" в Газа, където живеят над 2.3 милиона души.

"Истинската цена на тази последна война в Палестина и Израел ще бъде измерена в животите на децата - тези, които са изгубени от насилието, и тези, които са променени завинаги от него",

заяви Ръсел.

Според нея без да се сложи край на битките и да се осигури пълен хуманитарен достъп, цената на войната ще продължи да расте значително.

"В Газа ефектите от насилието върху деца, са катастрофални, безразборни и непропорционални", обясни Ръсел.

Припомняме, в сряда Израел се съгласи на прекратяване на огъня с "Хамас" за четири дни, за да допусне хуманитарна помощ и да освободи около 50 заложници, взети от групировката, в замяна на най-малко 150 палестинци, задържани в Израел, предаде news.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Това е така

Това е така

24.11.2023 | 06:17

защото за управляващите в Газа децата нямат никаква стойност.

Отговори
2 0
енге

енге

23.11.2023 | 23:50

Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за него, но на практика е масово заболяване, но има решение - профилактика или лечение на хемороиди само с едно лекарство, защото здравето е най-важно, прочетете сами ---- https://mub.me/hemoferon

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?