4232

Унгария отново се озъби на ЕС: Украйна не е готова за преговори за присъединяване!

Въпросът за приемането на Украйна в Европейския съюз може да бъде решен само със съгласието на Унгария, а в общността няма консенсус по този въпрос. Това заяви политическият съветник и съименник на унгарския премиер Балаш Орбан в неделната програма на радиостанция Кошут.

"Въпросът за присъединяването на Украйна към Европейския съюз, разбира се, все още не е решен. Известно е, че в ЕС няма единство по този въпрос; това единство престана да съществува", каза той.

Орбан подчерта, че по време на преговорите с Украйна ще се изисква единодушно вземане на решения поне още 75 пъти и „този процес не може да продължи без съгласието на Унгария“. „В крайна сметка унгарският парламент също трябва да има последната дума“, добави съветникът на премиера, като припомни, че ако някога бъде постигнато споразумение за приемане на Украйна в ЕС, то ще трябва да бъде ратифицирано от законодателните органи на всичките 26 страни на Общността, цитира fakti.bg.

Орбан отбеляза, че на срещата на върха на ЕС в Брюксел Унгария се е противопоставила на започването на преговори с Украйна, но не е успяла да убеди другите, че е правилно. Според него други страни са твърдяли, че трябва да бъде изпратен „положителен сигнал“ на Украйна и са признали, че във всеки случай консултациите с нея ще отнемат много време. "Изразихме нашето несъгласие и позволихме на 26-те страни членки да вземат това решение", каза съветникът на премиера.

Той потвърди, че Унгария остава убедена, че Украйна не е готова за преговори за присъединяване, тъй като не е изпълнила условията, поставени за това от Европейския съюз. Унгарското правителство смята, че все още не е дошло времето за такъв диалог.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Орбан е пич

Орбан е пич

17.12.2023 | 20:03

Не като нашите чииииифутски мекерета пусерич

Отговори
3 7
Унгария продължава

Унгария продължава

17.12.2023 | 19:57

да се държи като уличница. Оглеждайки се кой ше и предложи повече, за да му се отдаде за кратко.

Отговори
8 5
Накрая ще го изпратят с шут!

Накрая ще го изпратят с шут!

17.12.2023 | 18:39

Тоя пигмей още мнооооого пъти ще му се наложи да излиза по време на гласувания! Само гледайте!

Отговори
8 7

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?