49
Следвайте ни

Умря си на ината: Обидена котка живее на покрива 4 години

viber icon

Бездомна котка, която живее уединено 4 години на покрива на едноетажна сграда, е "обидена" на местните жители в централната анадолска турска провинция Чорум. Котката не може да бъде свалена оттам, независимо от положените усилия.

Оцелявайки с храна и вода, оставени от жителите наоколо, котката изобщо не се приближава до хората и изяжда това, което ѝ е оставено, след като хората си тръгнат.

Четириногото не реагира положително на усилията на пожарникарите, които поне четири пъти се опитаха да я свалят от покрива, каза магазинер в квартала.

„Предполагам, че е била обидена от хората, така че е решила да стои далеч от тях и да живее на покрива“, каза Муталип Явуз, собственик на магазин за чай в квартала.

Ахмет Кьойлю, обущар на улицата, каза, че тъй като котката не искала да слезе, хората ѝ носят храна редовно на покрива.

„Спасителните усилия на пожарникарите бяха напразни. Не можахме да я свалим, каквото и да правим“, добави той.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?