Следвайте ни

Умни и красиви: Мария и Маргарет - българската следа в предизборния цирк

viber icon

Българска реч прозвуча в предизборен клип на кандидата за президент на демократите Джо Байдън. В кадрите хора от различен произход обясняват на 25 езика защо ще гласуват за опонента на Тръмп. Момичето, което говори на чист български, всъщност е американка, живяла една година в приемно семейство у нас в китното село Хераково. 

Харесва ми посланието на Байдън - уважение към всички хора от различни краища на света, които живеят в САЩ, обяснява американката Маргарет Глисън, влюбена в българската природа, танци, кухня. 

Българската актриса Мария Бакалова пък стана част от минискандал и попадна в предизборната кампания с  участието си в сатиричния филм "Борат 2", където си партнира с британския комик Саша Коен в ролята на култовия казахстански журналист. Мария е заснета в компрометираща сцена с адвоката на Доналд Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани.

Той влиза в кадъра на скрита камера в хотелската стая на Тутар Сагдиев, дъщеря на Борат, изиграна от 24-годишната Мария Бакалова, която се представя за тв журналистка.  

Докато пие скоч, 76-годишният Джулиани разказва как действията на Тръмп са спасили милиони американци от COVID-19. Той дори на шега се съгласява да изяде прилеп пред "репортерката". В момента, в който адвокатът ляга на леглото и посяга към панталона си, в стаята нахлува Саша Коен (Борат), който крещи: "Руди, тя е твърде стара за теб! Тръмп ще бъде разочарован!".

 

Хенриета Костова

Хенриета Костова

Журналист - екип „Политика“

Хенриета Георгиева е завършила Английска гимназия в Русе, ПУ „Паисий Хилендарски” и Софийския университет, специалност журналистика. От 1993 г. работи в екип Политика на в.”Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?