1553

Украйна: Връщането на Херсон е и победа на Запада

Украинският външен министър Дмитро Кулеба каза, че Западът е на път към "съвместна победа" над Русия, приветствайки военната помощ за повторното превземане на Херсон.

„Много малко бяха тези, които вярваха, че Украйна ще оцелее“, каза Кулеба, когато се срещна с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в кулоарите на срещата на върха за Югоизточна Азия в Камбоджа. „Само заедно ще можем да надделеем и да прогоним Русия от Украйна. Ние сме на път“, каза Кулеба. „Това предстои и нашата победа ще бъде наша обща победа – победа на всички миролюбиви нации по света”. Кулеба каза, че украинците, празнуващи освобождението на Херсон, също проливат "сълзи на благодарност" към САЩ заради милиарди долари военна помощ. „Винаги ще бъдем благодарни за всичко, което президентът Байдън и народът на Америка, независимо от техните вътрешни политически предпочитания, направиха, за да се случи това“, каза Кулеба дни след изборите за Конгрес на САЩ, които не регистрираха значителен превес на критиците за подкрепата на Украйна.

На свой ред Блинкен приветства „забележителната смелост“ на армията и народа на Украйна и обеща, че подкрепата на САЩ „ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо“, за да бъде победена Русия.

По-рано Кулеба също благодари на Австралия за подкрепата й от 440 милиона долара предимно военна помощ по време на среща с премиера Антъни Албанезе. „Разбирам, че всички искат тази война да свърши възможно най-скоро. Определено ние сме тези, които искат това повече от всеки друг“, каза той по време на срещата. „Но докато войната продължава и виждаме, че Русия мобилизира повече наборници и вкарва повече оръжия в Украйна, разбира се, ние ще продължим да разчитаме на вашата подкрепа”.

През октомври Австралия обеща допълнителни 30 бронирани машини Bushmaster за Украйна и определи 70 австралийски военнослужещи за обучение на украински войници във Великобритания

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Ко Нящу Ейййй

Ко Нящу Ейййй

13.11.2022 | 00:39

Къф Запад като чифутите са се нагъчкали у измисления кибуц Израел като сардели у консерва Трябва и пространство и ора да им сменят памперсите Абе някой знае ли къде е Абрамович Да не се поти у някой кибуц фъф Израел за някой дребен шекел кът Юда

Отговори
0 4
Гадове мръсни

Гадове мръсни

12.11.2022 | 22:51

Фашизмът си пробива път на изток с милиардите долари от зад океански агресор.

Отговори
4 5
руски педофил

руски педофил

13.11.2022 | 19:21

Победа на фашистите на изтока ,изнасилвачи на деца !

Отговори
0 0
Мръсни нацисти

Мръсни нацисти

12.11.2022 | 22:49

Каква работа имат западът в херсон нацисти при нацисти това ли е радостта на запада.

Отговори
4 5
Зеления певец

Зеления певец

12.11.2022 | 22:38

аго сюльмане, ти ела, ела!

Отговори
1 4

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?