3906

Украйна удари руска рафинерия

Украински безпилотен самолет е предизвикал пожар в петролна рафинерия в Южна Русия, което е наложило спиране на работата й. Това съобщи областният управител, като добави, че няма жертви.

Според губернатора Василий Голубев десетки служители на службите за спешна помощ са се втурнали да потушават пламъците в рафинерията в Новошахтинск в Ростовска област.

"След удар с дрон в рафинерията в Новошахтинск избухна пожар", написа Голубев в Telegram.

"Работата беше преустановена поради повторната атака, а персоналът беше изтеглен на безопасно разстояние", добави той.

По-късно той уточни, че пожарът е бил "локализиран" на площ от около 100 кв. м, като веднага не е съобщено за нито един загинал или ранен.

Заводът в Новошахтинск в област Ростов на Дон се счита за една от най-важните петролни рафинерии в Южна Русия. Разположен на около 10 км източно от границата, той редовно е обект на украински атаки.

Според Голубев представители на руското министерство на извънредните ситуации и на регионалната служба за извънредни ситуации са се отправили към мястото на пожара преди разсъмване в четвъртък.

Друг удар с дрон през нощта унищожи резервоар за нефт в складова база в Стари Оскол, северно от украинската граница, заяви губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков.

Той добави, че този пожар е бил "бързо потушен" и няма жертви.

 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?