49

Украйна удължи военното положение с още 3 месеца

Украйна удължава военните действия и мобилизацията с още 90 дни, считано от 14 февруари. Това реши днес парламентът, съобщава "Киев индипендънт".

Президентът Володимир Зеленски за първи път обяви военно положение и обща мобилизация на 24 февруари 2022 г., след като Русия започна инвазията си в Украйна. Оттогава мярката е удължавана многократно.

Преди това украинският парламент удължи военното положение и мобилизацията от ноември 2023 г. до 14 февруари 2024 г.

На 5 февруари Зеленски внесе предложение в парламента за удължаване на двете мерки с още 90 дни.

Вчера депутатът Ярослав Железняк заяви, че това е десетото гласуване на военно положение в парламента от началото на войната.

Съгласно военното положение украинските мъже на възраст между 18 и 60 години, с някои изключения, нямат право да напускат страната, тъй като могат да бъдат призовани за военна служба.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Filip

Filip

06.02.2024 | 20:07

Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя--~--> mub.me/bioex

Отговори
0 0
2 години резили

2 години резили

06.02.2024 | 18:40

Малка равносметка на "тридневната" двугодишна спецоперация в Украйна: Досега демилитаризирани поне 150 000 души б*ашибозук (в най-добрия вариант за Русия, включително 8 потвърдени от Русия генерала (БЕЗ АНАЛОГ във военната история), смазан и унизен черноморски флот ( + потапяне на флагмана Москва), видеоплатформи препълнени с кадри с хиляди единици горяща руска бронетанкова техника, унизени пред целия свят "безаналогови" ВВС, които Украйна не допуска да играят почти никаква роля в спецоперацията (включително свален най-ценният им военен самолет А-50), унизена пред целия свят безаналогова ПВО, която украинците преодоляват както си искат и НАЙ-ВАЖНОТО - неизпълнение на нито една от поставените цели на "тридневната" спецоперация: демилитаризация и денацификация на Украйна (по-милитаризирана и националистична Украйна не е имало никога) + изтегляне на НАТО до границите от 1990 - вместо това НАТО се разшири и почти целия западен фланг на Русия вече граничи с НАТО.

Отговори
3 3
Шорошляк

Шорошляк

06.02.2024 | 21:30

това по Украинската телевизия ли?

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?