1553

Украйна: Русия превърна Запорожката АЕЦ в база, стреля оттам с ракети

Лоша новина за всички от войната, но все пак очакваме независим източник да я потвърди.

Русия използва най-голямата АЕЦ в Европа - Запорожката АЕЦ като база за оръжия, включително "ракетни системи" и обстрелва околните райони в Украйна, каза служител от ядрената агенция на Киев, докато почти цялата страна е поставена в състояние на въздушна тревога, пишат колежите от OFFNEWS.

Президентът на украинската ядрена агенция „Енергоатом“ каза, че ситуацията в Запорожката АЕЦ е "изключително напрегната" и до 500 руски войници контролират централата. „Окупаторите докарват там своите оръжия, включително ракетни системи, от които вече обстрелват другия бряг на река Днепър и територията на Никопол“, каза Педро Котин в телевизионно интервю.

Електроцентралата в югозападна Украйна е под руски контрол от първите седмици на нахлуването на Москва, въпреки че все още се управлява от украински персонал. Последната атака в района на Днепър остави трима убити и 15 ранени, след като руски "ракети удариха промишлено предприятие и оживена улица наблизо", каза областният управител Валентин Резниченко в Telegram. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?