71

Украйна прехвана обаждане - Русия взривила Каховка

Службата за сигурност на Украйна качи в "Телеграм" продължаващ минута и половина аудиозапис на предполагаем разговор с участието на двама мъже, които изглежда обсъждат последиците от бедствието на руски език

 

Службата за сигурност на Украйна обяви днес, че е прехванала телефонно обаждане, което доказва, че руска "диверсионна група" е взривила язовирната стена на Каховската ВЕЦ в Южна Украйна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че разрушаването на стената на язовира във вторник предизвика голямо наводнение и принуди хиляди жители да се евакуират, като предизвика и екологичен хаос. Русия и назначените от нея окупационни власти в тази част на Украйна обвиниха Киев, че е разрушил язовирната стена, но дадоха различни обяснения.

Службата за сигурност на Украйна качи в "Телеграм" продължаващ минута и половина аудиозапис на предполагаем разговор с участието на двама мъже, които изглежда обсъждат последиците от бедствието на руски език.

"Те (украинците - бел.ред.) не го удариха. Това бе наша диверсионна група", казва единият от мъжете, за когото украинската Служба за сигурност твърди, че е руски войник.

"Те искаха някак си да изплашат (хората) с този язовир", продължава мъжът. "Това не стана по плана и (те направиха) повече от това, което бяха планирали", допълва той.

Службата за сигурност на Украйна не даде повече подробности за разговора или за участниците в него, като съобщи в изявление, че е започнала наказателно разследване за военни престъпления и така наречения "екоцид".

"Окупаторите са искали да изнудят Украйна, като взривят язовира, и да инсценират изкуствено предизвикано бедствие в южната част на страната ни", се казва още в изявлението.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
така е

така е

09.06.2023 | 21:45

и един шорошояд тук го твърди, цъка си плюсове и минуси сам!

Отговори
1 1
Май и трипер прихванаха тия прихващачи

Май и трипер прихванаха тия прихващачи

09.06.2023 | 20:00

Кахофка орехофкс

Отговори
3 2
Дотук тъпо

Дотук тъпо

09.06.2023 | 20:54

Извикай подкрепление

Отговори
0 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?