2374
Следвайте ни

Украйна поиска $1 млрд. годишно от САЩ

viber icon

Финансовата помощ, предоставена от САЩ на Украйна, трябва да достигне 1 милиард долара годишно, като по-голямата част от тях трябва да бъдат насочени към сектора за сигурност на страната, заяви украинският външен министър Дмитрий Кулеба.

"Вярвам, че нивото на финансова подкрепа от САЩ за Украйна трябва да достигне нивото от 1 милиард долара годишно. Това трябва да се случи през следващите години. Конгресът има всички предпоставки за това, и значителна част от тази сума трябва да отиде в сектора на сигурността. Клубът на страните, които получават 1 млрд. или повече помощ от САЩ е клуб от елита и това е по-добре от всеки статут, защото това е истинска практическа помощ“, каза Кулеба по време на излъчване във Facebook.

Един от приоритетните въпроси в диалога между Украйна и САЩ е този за противовъздушната отбрана, категоричен бе външният министър.

В началото на месеца експортно-импортната банка на САЩ (EXIM Bank) реши да предостави на Украйна помощ в размер на 3 млрд. долара след подписване на меморандум за разбирателство. EXIM Bank на САЩ е специализирана агенция към американското правителство, занимаваща се с подпомагането на националния бизнес при навлизането на чуждестранни пазари. При 42-ия президент на САЩ Бил Клинтън (1993-2001) EXIM Bank беше доста активна в Русия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

23.09.2021 | 11:19

АМЕРИКА ЩЕ СПРЕ СЕВЕРЕН ПОТОК А ЮЖЕН ПОТОК ЩЕ Е ДО ТУРЦИЯ--ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ РУСИЯ ЩЕ РЕАГИРА--И ТАКА УКРАЙНА ЩЕ ВЛЕЗЕ ВЪВ ВОЙНА С НЕЯ ПОДКРЕПЯНИ ФИНАНСОВО ОТ АМЕРИКА КАКТО И ВОЕННО ОТ НАТО--ЩЕ БЪДАТ ПОВИКАНИ И НА ПОМОЩ ДЖИХАДИСТИ--БЪЛГАРИЯ СЪЩО СЕ ОЧАКВА ДА ВЛЕЗЕ В БОЕВЕТЕ СЪС СЦОЙ ВЗВОД--И НЕ МИ СЕ МИСЛИ СЛЕД-ТОВА ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА И КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ В СОФИЯ И ЗГРАДИТЕ ОКОЛО ТРИЪГЪЛНИКА НА ВЛАСТА

Отговори
0 2
Живко

Живко

23.09.2021 | 12:22

“Зградите на власта“ ? Знаеш ли защо гугъл ти подчертава глупостите с червено?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?