1553

Украйна: Победата е наш, но без самолети ще е касапница

Украинският министърът на отбраната Олексий Резников заяви, че нежеланието на западните съюзници на Киев да изпратят самолети в разкъсваната от война Украйна ще й коства "повече жертви".

„Сигурен съм, че ще спечелим тази война, сигурен съм, че ще освободим всички окупирани територии“, каза Резников пред репортери в Киев. Но без доставката на западни самолети "това ще ни струва повече жертви”. „Трябва да предотвратим това още сега”, добави той.

Резников оповести също, че е в ход одит на договорите за обществени поръчки след корупционни скандали, но отказа да потвърди съобщенията, че скоро може да бъде принуден да подаде оставка. „Започнахме вътрешен одит“ на всички договори за обществени поръчки, каза Резников пред репортери, но отказа да каже дали ще остане министър на отбраната.

"Един човек е главнокомандващият, президентът на Украйна Володимир Зеленски, който решава дали ще бъда министър на отбраната или не", каза той. „Моята специализация като юрист ми позволява да мисля оптимистично, че определено ще намеря интересен проект за себе си, който ще ни позволи не само да спечелим войната, но и по-късно да накажем военното и политическо ръководство на Руската федерация“, добави той. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
и аз така

и аз така

05.02.2023 | 22:22

мисля, че няма как да победите, ако поне един взвод бг шорошоядо не отидат!

Отговори
5 12
Остави

Остави

05.02.2023 | 21:41

Тези не могат да бъдат спасени

Отговори
7 10
ГЮРО

ГЮРО

05.02.2023 | 21:18

Цялата бивша Хитлерова коалиция, загубила ВСВ, сега сънува реванш на терена на Бандеровския нацистки райх, командван от киевската хунта. Защо не почнат открита война със своите мъже в армиите, а използват украинците като пушечно месо срещу Русия? Защото намериха продажници, които са готови да разсипят страната си, не без огромни лични ползи, в услуга на чужди интереси. Урките нямат никакъв шанс за победа. Още по-малко срещу свръхядрена сила.

Отговори
7 15
Руски пътнически самолет се е запалил на летище в Тайланд

Руски пътнически самолет се е запалил на летище в Тайланд

06.02.2023 | 01:57

Лекарства за безмозъчни руско-фашистки платени тролове вече се продават без рецепти.

Отговори
3 3
Тази новина я има и с доста по-различен прочит...

Тази новина я има и с доста по-различен прочит...

05.02.2023 | 21:04

Резников: Украйна ще получи самолети от партньорите. "Въпросът е само какви". Партньорите от коалицията срещу Русия ще предоставят на Украйна и самолети, заяви днес на пресконференция министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников, съобщава изданието АрміяInform. "Що се отнася до оръжейните доставки, към днешна дата сме получили всичко, останаха само самолетите. Мога да ви вдъхна оптимизъм – ще има и самолети, въпросът е само какви.“ – отбеляза той. По думите му, партньорите проявяват разбиране и се работи в това отношение. Резников отбеляза, че Украйна може да получи F-16 или други модели самолети.

Отговори
14 4

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?