1553

Украйна отмъсти с удар по Белгород, Русия преброи 14 жертви

Кървавите събития намат кай. Русия съобщи а в събота, че украински удар е убил най-малко 14 души и е ранил 108 в град Белгород. Припомняме, само ден преди това руските удари убиха десетки в Украйна.

Белгород се намира на около 30 километра от границата с Украйна и многократно е бил обект на безразборен, според Русия, обстрел от силите на Киев. Непроверени кадри показват разпръснати отломки по улицата и дим, издигащ се от изгорели коли в центъра на града, докато мощен взрив може да се чуе на кадри от видеорегистратор, публикувани в социалните медии.

АФП не успя да провери веднага обстоятелствата на взрива. "Според актуализирана информация, 12 възрастни и две деца са загинали в Белгород. Други 108 души, включително 15 деца, са ранени", каза руското министерство на извънредните ситуации. Президентът Владимир Путин е бил информиран за инцидента, каза Кремъл, докато руското министерство на отбраната предупреди, че атаката "няма да остане ненаказана".

Въздушният удар дойде, докато спасителите в Украйна продължиха да претърсват развалините в събота, след като руските удари убиха най-малко 39 души предишния ден при една от най-ожесточените атаки от първите дни на конфликта. Училища, родилен дом, търговски центрове и жилищни блокове бяха сред ударените сгради в петъчния бараж, който предизвика международно осъждане. Украинските военни изчислиха, че Русия е изстреляла 158 ракети и дронове срещу Украйна и 114 от тях са били унищожени. Говорителят на военновъздушните сили Юрий Игнат каза пред АФП, че това е "рекорден брой" ракети и "най-масираната ракетна атака" в конфликта, като се изключат първите дни на постоянни бомбардировки. „Все още се работи по отстраняване на последствията от вчерашната руска атака“, каза украинският президент Володимир Зеленски.

1 януари ще бъде обявен за ден на траур в столицата Киев, където бяха убити най-малко 16 души, съобщи кметът Виталий Кличко. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Ангел Грънчаров от Тракия

Ангел Грънчаров от Тракия

30.12.2023 | 23:40

Слава на Путин, а той ще отмъсти за отмъщението!

Отговори
1 2
Пламен

Пламен

30.12.2023 | 22:15

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести... Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може.------ https://do.my/xbio

Отговори
0 0
Василий Осипович Ключевский

Василий Осипович Ключевский

30.12.2023 | 20:28

Руската държава се държи като циганско племе, за което е по-лесно да се премести на нова територия, отколкото да въведе в ред своята собствена.

Отговори
6 2
Дезертьор

Дезертьор

30.12.2023 | 19:39

Няма място за радост в подобна ситуация, щом жертвите са невинни жени и деца! Нека не забравяме, че ако руснаците искаха да водяр подобна война с мирните граждани на украина, досега да са я изравнили със земята! Ордите на зеленко е редно да се съпикясват повече!

Отговори
3 6
Дезертира

Дезертира

30.12.2023 | 20:36

От самото начало на войната русия непрекъснато убива невинни цивилни и разрушава жилищни сгради. Също и освобождава украинските домакинства от печките и хладилниците им. Със съвременната сателитна технология всичко това е документирано.

Отговори
6 3
ГЮРО

ГЮРО

30.12.2023 | 19:05

Украйна отмъстила, като ударила по елхата в центъра на Белгород. Щото елхата е опасно въоръжена и около нея има опасни деца. Само в Газа ли ще изтребват деца? Само евреите ли могат? Нйе, могат го и урките. Що деца изтрепаха от 2014 г. насам, има цяла Алея на ангелите в Донецк. С онази майчица с откъснати крака, стиснала в прегръдката си бездиханното си бебче. За радост на гьотферените и педълите от ФЕС и Сие.

Отговори
4 6
Гюро Гюров

Гюро Гюров

30.12.2023 | 20:22

Украйна е отмъстила на агресора който убива невинни и невъоръжени бебета и възрастни жени.

Отговори
5 2
Коментар

Коментар

30.12.2023 | 20:30

Тази алея на ангелите само в главите на русофилите съществува.

Отговори
4 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?