1553

Украйна: Херсон ще бъде освободен от Русия до септември

Украински служител каза в неделя, че южната Херсонска област, която е под контрола на Русия началото на февруарската й инвазия, ще бъде превзет от силите на Киев до септември.

„Можем да кажем, че Херсонска област определено ще бъде освободена до септември и всички планове на окупаторите ще се провалят“, каза в интервю за украинска телевизия Сергий Хлан, помощник на ръководителя на Херсонска област.

Украинската армия, насърчена от доставките на доставена от Запада далекобойна артилерия, си върна част от територията на областта през последните седмици. „Можем да кажем, че е настъпил повратен момент на бойното поле.

Виждаме, че въоръжените сили на Украйна преобладават в последните си военни операции“, каза Хлан. "Виждаме, че нашите въоръжени сили напредват открито. Можем да кажем, че преминаваме от отбранителни към контранастъпателни действия", добави той.

Руските сили превзеха на 3 март едноименния главен град на областта. Това беше първият голям град, който падна след началото на военната операция на Москва в Украйна в края на февруари. Регионът, важен за украинското селско стопанство, се намира до Кримския полуостров, който Русия анексира през 2014 година.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Справедлив

Справедлив

24.07.2022 | 21:28

Ще победят когато цъфнат налъмите.

Отговори
8 4

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?