2374

Украйна е отвоювала обратно 1000 кв. км територия според Зеленски

Украйна е отвоювала обратно 1000 кв. км територия от 1 септември. Това заяви президентът Володимир Зеленски. През последните дни украинските сили съобщават за пробиви в руската на отбрана на много места по фронтовете. Контраофанзивата е насочена в района на Харков. Зеленски разпространи и видеозапис, в който военни твърдят, че са превзели град Балаклея в североизточната част на Харковска област. Назначените от Русия местни власти обаче заявяват, че тази територия все още е под техен контрол. Казаното и от двете страни не е потвърдено от независими източници.

САЩ се изказват предпазливо за напредъка на украинските сили. В четвъртък председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ Марк Мили каза, че контраофанзивата напредва, но постепенно. Според него е все още твърде рано да се дава оценка на случващото се на терен.

Мили обясни, че украинската армия използва „със съкрушителни резултати“ модерните оръжия, изпратени им от западните страни. Според него с доставените от САЩ ракети били поразени над 400 цели.

Украйна е изправена пред тежка зима, предупреди пък генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който приръства заедно с представителите на САЩ на координационна среща в американската база „Рамщайн“ в Германия. По думите му войната в критична точка, а Русия губи територии.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Пловдив

Пловдив

09.09.2022 | 14:48

Още малко дрога и ще завладее Руската Федерация от Херсон до Камчатка.

Отговори
3 2
До Пловдив

До Пловдив

09.09.2022 | 17:47

Зеленски си отбранява своята територия и не ламти за чужда.

Отговори
2 3
Пловдив

Пловдив

09.09.2022 | 18:15

Да само искаше да направи малко прочистване мъничък геноцид в Донбас и Логанска област и да му се размине.

Отговори
3 2
според Зеленски

според Зеленски

09.09.2022 | 14:43

т.е. според хероина на Зеленски!

Отговори
3 2
Най-после!

Най-после!

09.09.2022 | 12:31

Съветът на ЕС реши да прекрати споразумението с Русия за облекчен визов режим. В резултат цената на визите за руски граждани за ЕС ще скочат от 35 на 80 евро, ще бъде необходимо представянето на допълнителни документи за издаването им, обработката ще отнема повече време, а за многократните визи ще се прилагат повече ограничения. Очаква се решението да бъде публикувано в Официалния вестник на Общността днес и да започне да се прилага от 12 септември.

Отговори
4 2
Виц на месеца

Виц на месеца

09.09.2022 | 09:43

Путин вика шойгу на рапорт: – Доложите, взят ли Киев? – Частично … – Что значит частично? – Частично, потому что взят только … хер…

Отговори
5 4
Говори ❤️ Київ Слава Україні ❤️ Братя ПОКЛОН ГЕРОИ!

Говори ❤️ Київ Слава Україні ❤️ Братя ПОКЛОН ГЕРОИ!

09.09.2022 | 09:42

Говори ❤️ Київ Слава Україні ❤️ Братя ПОКЛОН ГЕРОИ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА!

Отговори
6 6
До Говорителя

До Говорителя

09.09.2022 | 15:42

Говори Киев? На какъв език, че нищо не се разбира на македонските руснаци? Каква слава ви чака, като ви засипаха с оръжия и наемници? Все някой ден военните действия ще спрат. Представяте ли си живота после? Като в държавите, които Америка “демократизира”: ще ревете за руския “ботуш”, докато се стреляте помежду си.

Отговори
3 2

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?