3906

Украйна: Армагедонът няма да се случи, но на фронта ще е тежко

Ситуацията на фронта в Украйна вероятно ще се влошава през следващите седмици, прогнозира началникът на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов пред украинската служба на Би Би Си.

Неговата оценка идва в момент, когато украинските сили се борят да удържат руските войски, които през последните месеци завоюваха позиции и се очаква скоро да засилят настъплението си.

"По наше мнение в близко бъдеще ни очаква доста трудна ситуация. Но тя не е катастрофална и ние трябва да разберем това. Армагедонът няма да се случи, както много хора говорят сега. Но ще има проблеми, които ще започнат от средата на май. Говоря по-специално за фронта... В средата на май, началото на юни ще бъде труден период", каза Буданов.

През уикенда Русия съобщи, че нейните сили са спечелили територия край източния град Часов Яр.

Ако градът, разположен на стратегическо възвишение, падне, Киев се опасява, че това ще отвори пътя на Русия към други важни градове в Донбас.

Президентът Володимир Зеленски заяви, че руските сили искат да превземат града до 9 май, когато Кремъл отбелязва победата на Съветския съюз над нацистка Германия във Втората световна война.

От месеци Киев се бори с нарастващата криза с боеприпасите, но се очаква ситуацията да се подобри през следващите седмици, тъй като САЩ окончателно одобриха пакет от военна помощ в размер на 61 млрд. долара за подпомагане на борбата с Москва.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Върлите хищни капиталисти - в резерват!!!

Върлите хищни капиталисти - в резерват!!!

22.04.2024 | 17:19

Владимир Путин е сред 10-те най-влиятелни личности на света за 2023 г. Западните смрадливи медии, платени от върлите хищни западни капиталисти, никога няма да признаят това, както никога не признаха за из.девателствата и убийствата на рускоговорящите граждани от бандеровците след „майдана” в украйна! Не признаха за липсата на справедливост и върховенство на закона в украйна, когато трябваше тези изверги, наричани „бандеровци”, да бъдат разследвани и да бъдат осъдени да излежават огромни присъди при тежки условия заради причинената от тях трагичната см.ърт на десетки хиляди мирни граждани в южните части на страната. За доброто на хората по света, юлия навалная трябва да бъде остракирана, а не да се провъзгласява за лидер на световната сцена. В Мюнхен тя е демонстрирала изключителна безнравственост и долно слагачество като с цел лична материална изгода е ръсела фейкновини, лъжи и манипулации! Проява на смелост и сила щеше да бъде осъждането на лъжите и жестокостта на украинското правителство, което дори не обещава да търси справедливост за убитите и изгорените живи в профсъюзния дом на Одеса над 200 украински граждани през 2014 г.! Но демократичните ценности за навалная, както и за камала харис, са им през оная работа. Тъ.пите па.тки всъщност работят за корупцията и против свободни и демократични Русия, украйна и всички други държави по света, освен ...(няма освен)! Най-доре е за наказание да ги пратят да живеят в Афганистан!

Отговори
1 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?