Украйна се разтресе заради педофилски скандал в пионерски лагер

Трима членове от блока на премиера на страната Юлия Тимошенко бяха обвинени в изнасилване на момче и момиче

Сексуална злоупотреба с деца и твърдения за изнасилване помрачиха първите дни от президентската кампания в Украйна, преди провеждането на изборите в страната на 17 януари.

В горещ парламентарен диспут главният прокурор на страната Олександър Медведко потвърди, че трима членове от блока на премиера Юлия Тимошенко, сега кандидат и за президент, са били обвинени в сексуално насилие срещу момче и момиче в международния пионерски лагер Артек, популярен от времето на СССР, който все още функционира.

По-рано този месец привърженици на бившия премиер Виктор Янукович разгласиха тази новина. Списъкът със заподозрените беше представен публично, като съвпадна със стартирането на предизборната кампания за президентските избори. И трите лица в този списък яростно отхвърлиха обвиненията, докато четвърти човек и приемен баща на едно от децата беше вкаран в затвора през август. Тимошенко се въздържа от коментар по този случай, но нейните поддръжници отвърнаха с лични обвинения срещу Янукович по отношение на неговото спорно минало.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?