4020

Украинското външно министерство привика пратеника на Ватикана

Пратеникът на Ватикана в Киев беше привикан в украинското външно министерство, след като папа Франциск предложи страната да обмисли вдигането на "бялото знаме" срещу Русия, предаде АФП.

Украйна гневно отхвърли предложението на папа Франциск да преговаря с Русия две години след нейното нахлуване, като се зарече "никога" да не се предаде на Москва.

"Във връзка с изявленията на папа Франциск апостолическият нунций беше поканен в министерството на външните работи на Украйна", съобщи министерството в социалните мрежи.

Дипломатическото ведомство добави, че пратеникът Висвалдас Кулбодас е бил уведомен, че Киев е "разочарован от думите на папата относно "бялото знаме".

Министерството заяви, че думите на католическия лидер "насърчават Русия да продължат да пренебрегват международното право".

"Главата на Светия престол трябваше да изпрати сигнали до международната общност за необходимостта от незабавно обединяване на силите, за да се гарантира победата на доброто над злото, както и да се обърне към нападателя, а не към жертвата", се казва още в съобщението.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
Докога ще търпим зеления фа шист

Докога ще търпим зеления фа шист

11.03.2024 | 23:54

Фа шиста посегна и на църквата мръсна. г ад

Отговори
7 4
Алооо

Алооо

12.03.2024 | 08:21

Червеният нацист, не се обаждай!

Отговори
1 2
Каква Украйна какви 5 лв

Каква Украйна какви 5 лв

11.03.2024 | 23:50

Зеления я продаде за долари и е вече само една военна база на краварите и на продажните евролидери. Жалко за местното население дадоха се стотици милиарди дори и стотици милиарди евро за убийството на източноправославни християни!

Отговори
9 5
Младен

Младен

11.03.2024 | 21:15

Какво искате от един продажен фашист. Не казва че миналата седмица са избити три хиляди украинци, негови сънародници.

Отговори
13 3
МУН

МУН

11.03.2024 | 21:13

Уркобандеровците Господ яко ги е ударил в главите, та не знаят на кой свят се намират и с кого как могат да се държат. Те не са дори малоумници, защото дори малоумниците имат поне малко акъл в главата. Жалка пасмина, подлежаща на редуциране, за да освободят от присъствието си зевите, които господарите накупиха на безценица. Сега искат и България да я търколят по тази урва. Дано не успеят.

Отговори
15 5

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?