71

Украински генерал за Авдеевка: Срамно е да изоставиш войници, които да паднат в плен

Войници на украинските въоръжени сили (ВСУ) бяха пленени в Авдеевка поради лоша комуникация на ниво взвод, рота и батальон, което направи невъзможно евакуацията на ранените от бойното поле. Това мнение изрази украинският генерал в оставка Сергей Кривонос.

"Времето (в Авдеевка) беше загубено. (...) Изоставянето на хора, които са попаднали в плен, е срамна практика, но такива случаи е имало и преди. Това просто показва нивото на комуникация в долния ешелон - на ниво взвод, рота, батальон, където трябва да се отчита всеки човек. И командирът трябва да мисли предварително как да се евакуират и да търси ресурси",

каза ген. Кривонос по украинския телевизионен канал "Прямой".

Кривонос добави, че този проблем във въоръжените сили на Украйна е системен. Случаи на изооставяне на ранени на бойното поле с фатален изход, според него, е имало още в Дебалцево през 2015 г. и през 2022-2023 г. „Имаше студени зими, някои замръзнаха“, отбеляза той.

На 17 февруари руският министър на отбраната Сергей Шойгу информира руския президент Владимир Путин за преминаването на Авдеевка в Донбас под пълен контрол на руската армия. Според Министерството на отбраната след превземането на Авдеевка войските от групировката „Център“ продължават по-нататъшни настъпателни действия в ДНР. Ведомството отбеляза, че само през последните 24 часа на боевете за града украинските въоръжени сили са загубили около 1500 души. Ръководителят на ДНР Денис Пушилин съобщи за голям брой украински войници, пленени от руските сили при освобождаването на града.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
656

656

20.02.2024 | 18:32

Той наркъмана не е разбрал от тичане по сащ и ес

Отговори
12 7
Дии

Дии

20.02.2024 | 19:22

Не го знам дали е наркоман или не е обаче с тези си обиколки и разговори е направил страшно много за страната си. Ти обаче едва ли ще го разбереш.

Отговори
4 9
Бродяга

Бродяга

20.02.2024 | 19:37

Наркомани са онези които се стремят да убеждават, че “онзи”, или “този” е такъв, или онакъв. Сиреч директно казвам, че в Кремъл са очевидни алкохолици, и част от обкръжението на Путин се друсат!

Отговори
4 11
А ти си полезен идиот, който

А ти си полезен идиот, който

20.02.2024 | 22:11

не си пие хапчетата - полезен за американското посолство, иначе безполезен - торба с л@йна!

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?