1939

Украинската група победител в Евровизия, продаде наградата, за да купи боен дрон

Групата, наречена Калуш Оркестър, продаде наградата си, за да закупи дрон, за да подкрепи страната си във войната Русия-Украйна.
 
Изминаха месеци от избухването на войната между Русия и Украйна. Докато хиляди войници и цивилни загубиха живота си в този там. На Русия бяха наложени санкции. 
 
Украинската група Калуш Оркестра, която спечели конкурса за песен на Евровизия, проведен в Торино, Италия на 14 май, прибягна до интересен метод, за да подкрепи страната си във войната.
 
Според новините на Euronews групата, продаде на търг наградата кристален микрофон, която спечелиха на конкурса. Целта на групата е с парите от търга да закупи военна техника, от която се нуждае страната им.
 
Въпросният търг беше воден от украинския телевизионен водещ Сергей Притула. Наградата от намери нов собственик за 900 хиляди долара. Притула обяви, че тази цифра ще бъде използвана за закупуването на три безмоторни военни апарата (БЛА) и наземни контролни станции, принадлежащи към украинската въздушна система PD-2. Възможно да бъдат дакупени и турски БЛА Байрактар ТБ2, станали известни с ефективността си над руските окупацонни войски, заявиха украински медии.
 
Освен това оркестър Калуш , който продаде своите награди, се представи на благотворителен концерт в Германия по време на търга. Групата заяви, че тази война, в която загинаха хиляди цивилни и войници, не трябва да слиза от заглавията, докато не бъде постигнат мир.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
УКРАЙНА - ЗАЩИТНИЦАТА НА СВЕЩЕНА ЕВРОПА!

УКРАЙНА - ЗАЩИТНИЦАТА НА СВЕЩЕНА ЕВРОПА!

08.06.2022 | 23:48

ГЕРОЯМ СЛАВА!

Отговори
5 4
Неприемливи сте!

Неприемливи сте!

09.06.2022 | 21:09

Свещена Европа не иска да се превръща в нацистка Европа! Последователите на Бандера да не мърсят европейското общество с националистически отживелици!

Отговори
1 0
Българин

Българин

08.06.2022 | 23:20

Дано им стигат парите.

Отговори
4 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?