46

Ужасът в Украйна: Войници си теглят куршума, вместо да изгорят

Американски войник, който заминава като доброволец в Украйна, за да се изправи срещу руската армия, разказа, че Москва използва бял фосфор във войната.

Интервюто с младия мъж беше излъчено по американската телевизия Си Би Ес. Истинското му име не става ясно, а единствено неговият военен прякор – Елвис.

„Войната в Украйна се води срещу чистото зло“, казва той в интервюто. По думите му всеки, който предлага Киев просто да започне мирни преговори с Москва, трябва първо да отиде и да се разходи по селата в Украйна, за да разбере какво се е случило наистина.

Най-шокиращото от всичко е, че по време на интервюто Елвис разказва за използването на бял фосфор в руските атаки – нещо, което от Москва твърдо отричат, но Елвис е виждал с очите си.

„Белият фосфор пада към земята изключително бавно, но няма какво да направиш. Всичко, до което се докосва просто се възпламенява“, разказва Елвис.

Той е присъствал на атака с бял фосфор, който изгорил живи между 20 и 30 украински войници.

„Много от тези момчета носят пистолети с един куршум в тях. Чуваш ги, че крещят от болка при допира на белия фосфор, след което казват „довиждане“ и се прострелват в главата. Предпочитат сами да си теглят куршума вместо да изгорят живи“, разказва мъжът.

„Има определени оръжия, които съм виждал на бойното поле в Украйна… добре, война е, разбирам го, но има оръжия, за които ако светът види какво причиняват и как умират хората от тях, това ще се превърне в още по-голяма трагедия“, казва Елвис.

Какво представлява белият фосфор?

Белият фосфор е химикал с консистенцията на восък, който се възпламенява моментално когато има контакт с кислород.

Най-основната му функция във въоръжението е да гори изключително ярко, като се използва за осветляващи атаки в цял свят, включително и в Съединените щати. Прилага се в нощни условия, когато видимостта е намалена, за да се освети дадена мишена.

При контакт с кожа обаче е изключително опасен и може да доведе до бавна и мъчителна смърт.

Белият фосфор гори с пламък с температура 800 градуса по Целзий. Химикалът не спира да гори докато не абсорбира целия наличен кислород.

При контакт с човек той изгаря кожата бавно и надълбоко, като може да прогори и кости. При опит да бъде изчистен, замърсяването се разпространява по незасегнатите части на тялото. Тъй като белият фосфор не спира горенето, той се абсорбира надълбоко в тялото и може да доведе до органна недостатъчност.

Димът на белия фосфор води до раздразнение на очите и меките тъкани.

Използване и забрани

За първи път бял фосфор се използва за палежи през XIX век от ирландски националисти.

Белият фосфор е популярен и по време на Първата и Втората световни войни, а по-късно се използва в Ирак, Ливан, Афганистан, Нагорни Карабах и Виетнам.

Белият фосфор се използва широко в химичната индустрия, но е забранен и ограничен за определени военни цели.

Според Параграф 1, Протокол III от Конвенцията за определени конвенционални оръжия, белият фосфор спада към категорията запалителни оръжия. Те се дефинират с описанието „муниции, които се използват за подпалване на обекти или за причиняване на рани от изгаряния на хора“. В същия протокол, но Параграф 2, забранява използването на запалителни оръжия срещу цивилни цели (забранено и според Женевската конвенция).

„Забранено е използването на запалителни оръжия срещу цивилни цели, както и военни такива, които се намират на цивилен терен, освен ако не са предприети всички мерки по минимизиране на жертвите“, пише в конвенцията.

Въпреки това има и изключения. Според забраните белият фосфор може да се използва с цел създаване на димна завеса, осветляване на мишени и други. Позволено е и използването срещу военни цели, но под условие, че се използва за минимално поразяване на живи цели.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
18 коментара
ясно

ясно

02.11.2022 | 16:03

зеленото еврейче ,ще разбере че американците са загубили ,само като го извадят руснаците от бункера в столицата на Киевска Рус - Киев

Отговори
7 2
Драган

Драган

06.11.2022 | 05:23

Ти червен съединител няма никога да разбереш колко си кух защото ти липсва сивото вещество.

Отговори
0 2
ЯСНО

ЯСНО

02.11.2022 | 07:40

А според тов. Лавров, те никога не са нападали Украйна...

Отговори
6 9
Да ти кажа /безплатно/

Да ти кажа /безплатно/

02.11.2022 | 01:10

Има много начини и места за компютърна грамотност. Айде легай да спиш - предаването на баш чалгаря свърши.

Отговори
6 1
А какво търси този янки там?

А какво търси този янки там?

02.11.2022 | 00:42

А какво търси този янки там ? Във Виетнам водиха "хуманна" война с напалм. Демократично унищожиха Ирак, Афганистан /от там избягаха като пос рани/. Пуснаха хуманни бомби над Сърбия. Може би е очаквал да го псрещнат с хляб и сол? Не му ли стига, че наркомана му плаща, и то добре? Съдбата на наемниците е една и съща. Навсякъде.

Отговори
18 7
Драган

Драган

06.11.2022 | 05:28

А великите войни на империята на злото как си тръгнаха от Авганистан !?

Отговори
1 3
ГАРВАНЪ

ГАРВАНЪ

02.11.2022 | 00:24

Ако България беше си позволила спрямо турското население само малка част от това, което укронацистите причиняват на рускоезичното население в Укрия, забранявайки родния им език, литература, култура, тормоз и избиване на неподчиняващите се, Турция просто щеше да ни помете като пилци. За избитото цивилно население в Донбас какво да говорим? За забраната на руската реч, книги, композитори, художници? Заменете "руснак" с "евреин" и можете да си докарате присъда.

Отговори
12 9
Гарванъ

Гарванъ

02.11.2022 | 00:32

Присъдите и промиването на мозъци идва от Кремъл. Украйна е независима държава, и всеки който не спазва законите и, или използва финансовата подкрепа на режима на Кремъл, за да възстава срещу правителството на Украйна, попада под ударите на украинския закон.

Отговори
9 15
Яяяя

Яяяя

02.11.2022 | 09:03

Ега ти независимата държава на която президента се охранява от MI5. Да се чудиш от руснаците ли го пазят, от народната любов или да е "независим".

Отговори
12 6
Драган

Драган

06.11.2022 | 05:33

Може и МИ8 да го пазят но е на земята за разлика от едно психо джудже което живее под земята .

Отговори
1 1
ГАРВАНЪ

ГАРВАНЪ

02.11.2022 | 00:22

Ако България беше ди позволила само малка част от това, което укронацистите причиняват на рускоезичното население в Укрия, забранявайки родния им език, литература, култура, тормоз и избиване на неподчиняващите се, Турция просто щеше да ни помете като пилци. За избитото цивилно население в Донбас какво да говорим? За забраната на руската реч, книги, композитори, художници? Заменете "руснак" с "евреин" и можете да си докарате присъда.

Отговори
9 4
Ами чети, за да се образоваш !

Ами чети, за да се образоваш !

02.11.2022 | 00:14

Ами има факти - около 14 хиляди убити и над 1000 деца в Донецк- от Киевския режим за 8 години. Вероятно не знаеш и за лабораториите за биооръжия, доставени от Бидоня... За да знаеш, трябва най-напред да се информираш. Но у нас най-лесно е да седнеш на дивана, да си пуснеш Азис или Слави, ракийка, салатката....

Отговори
13 10
Коментар

Коментар

02.11.2022 | 00:24

В кой форум го пише?

Отговори
4 8
Азис и Слави, ракийка, салатката....

Азис и Слави, ракийка, салатката....

02.11.2022 | 00:59

Са само за русофили. Последните избори в България го показаха.

Отговори
4 10
Драган

Драган

06.11.2022 | 05:36

Този сайт го получаваш директно от кремъл или чрез Мутрофанова!?

Отговори
0 1
Въпрос към щатните русофили

Въпрос към щатните русофили

01.11.2022 | 23:21

Господа русофили, от началото на тази война никога не ми стана ясно по каква причина режимът в Кремъл започна тази война. Каква е целта на окупационните войски на територията на Украйна. Моля някой от Вас, особено тези които пишете анонимно по форумите за 4000 рубли да ми разясните какво точно руския агресор търси в чужда държава, и защо изтезава мирното население.

Отговори
8 15
Въпрос към щатните соросоиди

Въпрос към щатните соросоиди

02.11.2022 | 07:10

Какво правят американските агресори с тяхно оръжие и войници в руско говоряща страна ,за пореден път ,на хиляди километри от САЩ

Отговори
13 6
Яяяя

Яяяя

02.11.2022 | 09:14

В близък план-САЩ и Англия насъскват, въоръжават и обучават Украйна като водят прокси война с/у Росия. Нещо което правят последните 100 г. Въвлечено е НАТО , а голямата сметка я плаща Европа. Нарушаване на обещанието НАТО да не се разширява на изток. Опит Севастопол да стане американска военно-морска база-резултат присъединяването на Крим. Втори опит за бази на НАТО на стотина км. от Москва-резултат СВО. В дългосрочен план-Начало на битката между страните производители и страните паразити т.н. западен свят, за промяна на световния ред. Подготовка за голямата битка САЩ-Китай. Отслабване, по възможност унищожение на Русия и/или икономическо унищожаване на най-опасния конкурент за САЩ - Европа. Начало на Третата Световна Война!

Отговори
11 4

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?