4232

Ужас в Дагестан! Запалиха синагога, въоръжена група уби свещеник и полицаи

Местните власти съобщиха, че са ликвидирани "двама бойци" и че град Махачкала, където е извършено едно от нападенията, е блокиран от органите на реда

 

Неизвестни въоръжени лица в Дербент и Махачкала в руската република Дагестан нападнаха две православни църкви, синагога и пост на пътната полиция, убивайки цивилни и полицаи. Двама бойци са ликвидирани, предаде ТАСС.

Въоръжени мъже са убили свещеник и охранител в две църкви в руската република Дагестан. Това съобщи председателят на Комисията за обществен надзор на Дагестан Шамил Хадулаев в своя канал в "Телеграм".

Местните власти съобщиха, че са ликвидирани "двама бойци" и че град Махачкала, където е извършено едно от нападенията, е блокиран от органите на реда.

Следственият комитет започна наказателно производство за терористичен акт във връзка с нападенията в Махачкала и Дербент.

По предварителна информация един полицай е убит, а друг е ранен в Дербент, съобщи Министерството на вътрешните работи на Дагестан.

Пожар е избухнал в синагогата в дагестанския град Дербент след нападение срещу нея от неизвестни лица, съобщи кметството.

На територията на Дагестан е въведен режим на антитерористична операция и в момента се предприемат мерки за неутрализиране на въоръжените лица, извършили атаките, се казва в съобщение на Националния антитерористичен комитет.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?