Ужас! Китайка разказа как е изцерена от страшния коронавирус

Китайка, която се възстанови от тежката пневмония, предизвикана от новия коронавирус, разказа за болестта и преживяванията си пред Агенция „Синхуа”, предаде БГНЕС.

"Фамилията ми е Цзян, на 44 години съм. Произхождам от окръг Ухан, Чунцин (Югозападен Китай) и работя в Ухан през последните няколко години. Днес ме изписаха от централната болница в Санся”, започва разказа си тя.

„На 15 януари се прибрах да отпразнувам китайската Нова година. Съпругът ми дойде на жп гарата да ме посрещне и видя, че се чувствам много зле. Веднага ме закара в местната болница. Няколкодневното лечение не даде положителен резултат. На 21 януари ме прехвърлиха в Централната болница в Санся, настаниха ме в изолационно отделение и ми поставиха диагноза пневмония, причинена от нов тип коронавирус. Проведоха антивирусно и антиинфекциозно лечение, лекарите дори използваха методите на традиционната китайска медицина. В последните дни всички симптоми се промениха към по-добро. Лекарите казаха, че могат да ме изпишат. За цялото лечение болницата не ми взе нито един юан”, разказва още жената.

„Вярвам, че най-важното е да не се страхувате за себе си и да се предпазите максимално добре. Много е важно да носите маска и да миете ръцете си по-често. Ако температурата ви се повиши, имате кашлица и други симптоми, трябва незабавно да отидете в болницата. Не е нужно да се притеснявате и страхувате, че ще сте в изолация. Трябва да поддържате добро си настроение, да правите всичко, което ви казват лекарите, да им се доверите и тогава определено ще се оправите", съветва тя.

Междувременно в Германия бе потвърден пети случай на заразен с коронавируса. Пациентът е работил в същата компания, както и останалите четирима души, които са се заразили от колега, който наскоро се е върнал от командировка в Китай. Това потвърди предаването на вируса от човек на човек в страната.

„До настоящия момент никой друг служител, който работи във фирмата, не е показал положителен тест за вируса”, заявиха представители на баварските здравни служби.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Пловдив

Пловдив

31.01.2020 | 21:51

Продължавате да публикувате статии без автор, вероятно редакционни, с абсурдно разминаване между заглавие и съдържание.По известно като липса на връзка с главният мозък. Засрамете се, що за хора сте та за вас излекуването на болен да е ужас.Или това за вас е човешки и журналистически стандарт и морал.

Отговори
0 1
въпроси

въпроси

31.01.2020 | 17:23

Кое е тук ужасът? Че е излекувана ли? Че лекари са се грижили добре за болната? Ами ако някой се удави, ще съобщите ли това под заглавие "РАДОСТ! Намериха удавника" ?!?!

Отговори
14 0

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?