49

Ужас! 13 души загинаха при пожар в хостел

Тринадесет души загинаха днес при пожар в най-големия град в Казахстан - Алмати, съобщи местната служба за извънредни ситуации, цитирана от Ройтерс.

Огънят е пламнал рано тази сутрин в триетажна сграда, чиито приземни и сутеренни нива се ползват като хостел, където по това време е имало 72 души. Жертвите са починали от отравяне с въглероден окис. Останалите 59 души са успели да напуснат навреме сградата.

"На 30 ноември в 5:33 ч. сутринта (1:33 ч. българско време) постъпи сигнал за пожар на улица "Шарипов". Първият спасителен екип е пристигнал на мястото за седем минути. В момента на идването му е горял пожар на долните нива на сградата", се казва в официалното изявление на градската управа, цитирано от ТАСС.

На мястото на трагедията работят 46 служители на аварийните служби, а са мобилизирани 13 единици специализирана техника.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
kess

kess

30.11.2023 | 13:25

Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение-=---- https://tyny.to/shemoro

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?