49

Удивителни балони изпъстриха небето над Кападокия СНИМКИ ВИДЕО

Третият международен фестивал на балоните с горещ въздух в Кападокия в Невшехир се провежда този уикенд. През третия ден от събитието небето беше оцветено с фигурни балони от участници на различни държави.

Местни и чуждестранни туристи проявяват голям интерес към фестивала, който продължава в град Гьореме в Невшехир.

АА

Туристи, дошли в региона, за да гледат балоните с горещ въздух в различни форми, като „клоун, ракета, сърце, вятърна мелница, жаба, бутилка, октопод“, образуваха дълга опашка от автомобили на пътя Гьореме-Аванос. Екипи на жандармерията работиха на кръстовищата, за да не се затрудни движението.

Анадолска агенция

След предварителната подготовка на пилотите за полета, въздушните балони се издигнаха един след друг и се рееха около 40 минути над приказните варовикови комини около град Гьореме.

Анадолска агенция

Много посетители направиха снимки, използвайки гледката с необичайните цветни балона от специална панорамна тераса до фестивалната зона.

Анадолска агенция

Вечерите в сформирания фестивален комплекс на открито, се организират концерти на известни изпълнители.

Анадолска агенция

Ясин Гюлеч, един от посетителите на фестивалната зона, заяви, че се радват да гледат концертите, които той проследи със семейството си от първия ден. „Това е много хубаво събитие. Мисля, че има положителен принос за популяризирането на Кападокия и Турция", сподели той.

Анадолска агенция

Яъз Саламдин, едно от децата, които се снимаха със семейството си пред балоните, възкликна, че се е събудил рано сутринта, за да види балона под формата на сърце и е щастлив, че е дошъл във фестивалната зона.

Анадолска агенция

Кметът на Гьореме Йомер Ерен също заяви, че множеството посетители на събитието е доказателство за успеха на фестивала. Той благодари на онези, които са допринесли да това събитие което популяризира този уникален район.

Анадолска агенция

Мехмет Халис Айдоган, който организира събитието, заяви, че много хора от околните градове, както и хората от региона са дошли в Гьореме за фестивала, добавяйки: „Интересът е голям, много повече хора дойдоха на този фестивал защото е през уикенда. 16 балона от чужди страни участват във фестивала. Следващата година участието се предвижда да е още по-голямо.

Анадолска агенция

Мисля, че ще има повече балони. Поради 100-годишнината от основаването на републиката са планирани 100 фигурни балона от различни страни участнички във фестивала“.

Анадолска агенция

Анадолска агенция

Анадолска агенция

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?