Следвайте ни

Удариха лошо Балкански картел с тон кокаин

viber icon

Над един тон кокаин на средна пазарна стойност около 40 милиона евро беше иззет от "Балкански картел" в специализирана операция на испанските власти на Канарските острови.

Операцията с кодовото име "Falcusa", инициирана от хърватската полиция, е преминала успешно. В ареста са трима хървати, съобщиха от хърватското министерство на вътрешните работи, цитирани от МИА.

Според данни на властите в трансатлантическия контрабанден канал на големи количества кокаин са участвали членове на така наречения "балкански картел" - предимно хървати.

В специализираната операция хърватските власти са си сътрудничили с испанската гражданска гвардия и френската митница, а акцията е била подкрепена от Европол, американската DEA, британската NCA (National Crime Agency), холандската национална полиция, и властите в Босна и Херцеговина.

Според данни на хърватското вътрешно министерство разследването е насочено към звено от "Балканския картел", специализирано в трафика на наркотици чрез платноходки и яхти.

В звеното са участвали минимум трима хърватски граждани, които са били "вербувани" от картел за контрабанда на кокаин. Платноходката им била регистрирана в Хърватия и плава под хърватски флаг.

При претърсване на Канарските острови са открити общо 980 пакета с около 980 кг кокаин с висока чистота, като се предполага, че той е бил предназначен за европейския пазар, в частност този в Испания и Хърватия.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?