Следвайте ни

Училищата в Турция отвориха врати за присъствено обучение

Неваксинираните учители ще правят по два ПСР теста на седмица

viber icon

Училищата в цяла Турция ще се отварят отново за присъствено обучение пет дни в седмицата от днес, с въведени стриктни мерки за COVID-19 .

Като част от подготовката за началото на новата учебна година учениците от предучилищна възраст и първи клас започнаха вече обучението по интеграция на 1 септември. Над 2,3 милиона първокласници вече се обучават от 165 450 учители.

Общо над 18 милиона ученици от всички класове и повече от 1 милион учители в цялата страна започнаха учебните занятия от днес.

Като част от мерките за COVID-19 приблизително 650 милиона лири (78,1 милиона долара) бяха изпратени до около 58 000 училища за нужди от маски, дезинфектанти и почистване, докато бяха назначени допълнително 113 000 души персонал за почистване.

С нова електронна система за проследяване, създадена в рамките на Министерството на образованието, ще се следят всички процеси, за да се гарантира, че образованието не се нарушава.

В случай на възможна вирусна инфекция, контактът или рисковото състояние на учениците и персонала ще бъдат наблюдавани чрез интегриране на данни между Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването.

Ако в клас се констатира едно болно дете, то се карантинира, а класа ще продължат обучението, но с задължително носене на маски. Ако до седмица се констатират още случаи в същия клас, то той ще премине на онлайн обучение. 

Според ръководство за мерките, които трябва да се вземат в училищата поради коронавируса, учителите и училищният персонал ще бъдат задължени да правят ПСР тест два пъти седмично, ако не са ваксинирани.

Присъственото обучение ще се провежда без намаляване на часовете в клас и като се вземе предвид цялата съществуваща учебна програма, точно както преди пандемията от COVID-19.
 
 
 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?