Следвайте ни

Учени по цял свят засичат необясними явления в човешкото тяло

viber icon

Американски и немски невролози са напът да докажат съществуването на живот след смъртта. Те успяват да фиксират мощни електромагнитни импулси, излизащи от мозъка на умиращия. Няколко десетки безнадеждно болни са изследвани от учените в берлинския Център за изучаване на инсулта и университета в Синсинати, пише "Флагман".

Така учените установяват, че след спиране на сърцето и прекратяване на кръвното налягане в мозъка на умиращия се регистрират мощни електрически импулси, като мозъкът проявява още по-голяма активност, отколкото приживе. Всъщност на науката отдавна е известно, че по време на смъртта специалната апаратура регистрира необясними електрически явления. Изследователите от университета „Джордж Вашингтон“ са първите, които се сблъскват с подобни явления. Няколко години по-късно учените от университета в Неймеген наблюдават скокове в мозъчната активност при животни.

Затова и поредните резултати, получени от изследователския екип на берлинския Център за изучаване на инсулта и университета в Синсинати, не се приемат като сензация, а само като потвърждение на вече съществуваща хипотеза. Мощни електрически импулси се наблюдават при всички умиращи, но засега е неизвестно колко дълго продължава това. В същото време в целия свят е натрупана огромна по количество информация за хора, преживели клинична смърт. Те разказват, че при изпадане в клинична смърт продължават с голяма яснота да наблюдават какво се случва около тях. Надеждите са, че тези разкази ще помогнат за изясняване на въпроса как продължава животът след физическата смърт.

fakti.bg

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?