Следвайте ни

Учебен самолет се разби в Истанбул, пилотът е с тежки травми

viber icon

Учебен самолет се разби в Бююкчекмедже, квартал в покрайнините в европейската част на Истанбул. Пилотът на самолета е спасен, но е с тежки наранявания.


Самолетът, принадлежащ на летателно училище, е излетял от летището в Хезарфен в Чаталджа, квартал близо до Бююкчекмедже.


Службата на областния управител на Истанбул посочва, че пилотът, ученик на летателно училище, идентифициран само с инициалите БН, се опитвал да приземи самолета, тъй като е имал проблем с двигателя 10 минути след началото на полета.


На място веднага са изпратени парамедици, пожарникари и полиция, както и въздушна линейка, тъй като мястото на катастрофата е било недостъпно за превозните средства.


Самолетът е паднал близо до езерото и е маневрирал до последния момент, за да не се разбие в изключително натоварената магистрала Одрин-Истанбул.
Води се разследване по инцидента.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?