Следвайте ни

Убивали пациенти с COVID-19 в интензивно отделение

Прокуратурата в Сибиу се е самосезирала по показанията на анонимен свидетел от интензивното отделение, който твърди, че е съучастник

viber icon

Пациенти с COVID-19 в интензивното отделение на болницата са били убивани! За този потресаващ случай пише "Ромъния либера", позовавайки се на твърденията на бивш служител на Окръжната болница за спешна помощ в рад Сибиу, където прокуратурата се е самосезирала.  Свидетелят, който е работел в отделението за интензивна терапия, твърди, че самият той също е убивал хора. Свидетелят е пожелал да остане анонимен, пише dnes.dir.bg.

Главният прокурор в прокуратурата към трибунала на Сибиу Йон Вещемян е заявил пред агенция Медиафакс, че е образувано дело за убийство в Окръжната болница за спешна помощ в Сибиу.

"Засега сме се самосезирали служебно за извършване на престъплението. Разследването се води срещу неизвестен извършител", каза Вещемян.

Разследването е стартирало въз основа на разказаното от бивш служител в интензивното отделение на болницата за местната медия "Турну Сфатулуй". Той твърди, че пациенти в тежко състояние с COVID-19 са били връзвани за ръцете и краката, игнорирани от медицинските кадри, давани са им успокоителни и по този начин пациентите умирали от задушаване.

"Да, убиват се пациенти. И аз съм убивал хора, защото работех там. Въпреки че с всички сили опитвах да направя всичко възможно да не поставям инжекции с успокоителни", цитира в. "Ромъния либера" казаното от свидетеля.

Румънските вестници съобщават, че в страната са потвърдени два случая на бразилския вариант на коронавируса. Става дума за двама мъже от Букурещ, като при единия не може да бъде уточнен източникът на заразяване. Мъжът е на 38 години, от Букурещ, има съпътстващи заболявания, но не е пътувал и не е имал контакт с потвърден случай на COVID-19. Другият заразен с бразилския вариант е на 57 години от Букурещ, също има придружаващи заболявания, но се предполага, че се е заразил от свой колега. 

Здравните власти обмислят затягане на ограниченията на национално равнище след увеличението на случаите на заразяване, като една от мерките може да бъде удължаване на карантината през нощта, която ще започва от 22,00 ч. вместо от 23,00 ч., съобщава "Адевърул". Премиерът Флорин Къцу предупреди, че нещата ще се влошат, ако румънците не спазват здравните препоръки и правила, а специалистите предупреждават, че развитието на епидемията ще бъде брутално, пише вестникът. "Адевърул" посочва, че интензивните отделения на болниците са пълни, и цитира лекари, според които допълнителните ограничителни мерки са необходими, защото ситуацията с новите случаи е много тежка.

Премиерът Флорин Къцу заяви вчера, че е поискал от националния координатор по ваксинационните дейности и от министъра на здравеопазването да ускорят третия етап по имунизация. Този месец Румъния очаква да получи 2,6 милиона дози ваксина, което е повече от първоначално очакваното, пише още "Адевърул".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Интересно,нали

Интересно,нали

09.03.2021 | 23:40

Много от хората всъщност си отиват от този свят именно в болниците? По цял свят целенасочено се вкара зараза в старчески домове,пансиони и болници.....смесване на потоци здрави и болни. тема за размисъл.

Отговори
6 5
Пишеш

Пишеш

10.03.2021 | 00:11

Абсолютни глупости!Тема за размисъл: Защо го правиш!!??

Отговори
4 3
кос

кос

12.03.2021 | 14:09

защото е прав 100%

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?