3906

Убиецът е произвел най-малко четири изстрела: Говори майката на убитата в Германия българка

" Всички я обичаха, тя беше чистосърдечен човек"

Майката на 38-годишната Айсел И., брутално застреляна от бившия си приятел Пламен П. на работното й място в супермаркет "Алди" в малкото германско градче Мьорфелден-Валдорф в провинция Хесен, сподели пред вестник BILD, че иска да погребе дъщеря си в България.

"Никога повече няма да мога да я прегърна, никога повече няма да мога да вечерям с нея. Много обичаше пица със салам", разказва Рени пред репортерите на BILD.

"Айсел беше единствената ми дъщеря. Той ми отне това, което обичах най-много. Всички я обичаха, тя беше чистосърдечен човек", казва опечалената жена.

Пламен П., 48-годишен, не бил приел раздялата с Айсел и я преследвал през последните няколко месеца. Срещу него е имало ограничителна заповед да не доближава и да не влиза в контакт с българката. Според приятели и роднини Айсел се е чувствала заплашена и преследвана.

От редакцията на BILD поясняват, че Пламен е произвел най-малко четири изстрела срещу Айсел "след кратка размяна на думи". Един от куршумите попада в главата на жената, а другите три в тялото й, в момент, в който подреждала бурканчета с песто на рафт в супермаркета. Айсел издъхнала на място.

Майка й никога няма да забрави този понеделник. Новината научила от приятелка на дъщеря си. Изтичала до "Алди", защото разбрала, че "се беше случило нещо ужасно". 

Майката и дъщерята живеели заедно в малък уютен двустаен апартамент, само на няколкостотин метра от работното място на Айсел. Рени иска да върне дъщеря си в България възможно най-бързо: "Ще я върна у дома. Там трябва да я погребат".

Тя също не иска да остава в Германия. "Мъжът ми все още живее в България, аз бях тук само заради Айсел", признава тя.

67-годишната жена разчита на подкрепа от сина си Алтанай, който живее в Белгия. Заедно подготвят всичко за заминаването си от Германия.

Семейството оценява разходите по репатрирането и погребението на Айсел на 15 000 евро. Пари обаче няма. "Разчитаме на дарения", обяснява майката.

За колегите на Айсел също е трудно да се върнат към ежедневието. Ден след престъплението магазинът остава затворен. 

В отговор на запитване на BILD от "Алди" заявиха: "Благодарни сме службите за спешна помощ за подкрепата, която предоставиха от самото начало". Компанията не пожела да предостави допълнителна информация "за вътрешни процеси – също и от уважение към роднините на жертвата", предаде БЛИЦ.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Е добре Де

Е добре Де

18.01.2024 | 18:46

Ако ги махнат тези ограничителни заповеди Милицията кви трупове ще брой Да ги оставим безработни ли тези 60 000 толупчета А помисли ли и за Пуркорорите и Съдиите Кво ша вършат

Отговори
2 0
Андрей

Андрей

18.01.2024 | 13:25

Махнете ги тези ограничителни заповеди. Нещата стават само по- лоши по този начин. Има вече десетки случаи които го доказват, т.е. десетки жертви...

Отговори
2 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?