49

Турското разузнаване арестува 19 терористи от ДАЕШ, планирали атаки

Националната разузнавателна организация на Турция (MIT) е заловила 19 терористи от Даеш/Ислямска държава в Северна Сирия, които са се подготвяли за терористична атака.

 

Според източници от сигурността, говорещи пред  Анадолската агенция (AA), Даеш е създал специална клетка за извършване на терористични атаки срещу персонал на турските въоръжени сили (TSK) и турски институции в Северна Сирия.

 

След детайлно разузнаване и оперативната подкрепа на Масачузетския технологичен институт, местни сили като Сирийската национална армия са извършили операции в районите на операцията на турската армия в северна Сирия „Щит на Ефрат“ и „Изворът на мира“.

 

По време на тези операции 19 терористи, един от които убит, бяха заловени. По време на операцията бе открит и тайник с експлозиви, оръжия и боеприпаси, които бяха иззети.

IHA

Арестуваните терористи признаха, че са планирали атаки срещу турските сили. Те са извършили четири атаки срещу военти превозни средства през август и септември.

 

През 2013 г. Турция стана една от първите страни, които обявиха Даеш/Ислямска държава за терористична групировка.

 

Оттогава страната е била атакувана от терористичната група многократно, с над 300 убити и стотици други ранени при най-малко 10 самоубийствени атентата, седем бомбени нападения и четири въоръжени нападения.

 

В отговор Турция започна антитерористични операции в страната и чужбина, за да предотврати нови атаки.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?