71

Турските сериали взривиха света: 379 продукции заснети за 6 години

Неотдавна компанията призводител на водещи турски сериали "Ай Япъм" беше домакин на събитие организирано от Международната академия за телевизионни изкуства и науки и събиращо членове на академията от повече от 25 държави. Бяха обявени интересни цифри за турската телевизионна индустрия.

Събитието привлече вниманието медиите и специалистите в бранша, относно мястото на турските сериали на чуждите пазари. Според журналистката Сина Кологлу, която е събрала информацията от компаниите производители на сериали в Турция, половината от продукциите не могат да завършат дори първия си сезон.

Това показва жестоката конкуренция в бранша в Турция, причина за успеха на продукциите изнесени в чужбина.

Изпълнителният директор на "Ай Япъм" Керем Чатай подчерта, че ключът към успеха на турските сериали на чуждестранните пазари е моделът на турското производство. Беше заявено, че вероятно половината от 72-та турски сериала, пуснати през 2022 г. , не са успели да завършат първия си сезон. Беше подчертано становището, че ако един сериал губи рейтинг в Турция, няма как той да просъществува и в международен план.

Шарлот Рабен от Уорнър Брадърс сподели: „Турция е единствената страна в света, където става ясно дали даден сериал ще продължи, ако успее до седмия си епизод.

Мениджърът по развитие на драмата на "Ай Япъм" Ерди Ъшък отбеляза, че е разкрито, че общо 65 компании са произвели 251 сериала за 7 основни телевизионни канала през последните 6 години.

Той заяви, че броят на турските сериали за дигиталните платформи е 128 от 2017 г. до днес. Ъшък подчерта, че до сега са произведени общо 379 телевизионни сериала и това възлиза на 15 хиляди часа.

На събитието беше споделено, че турските сериали се гледат много в Чили и цяла Латинска Америка.

Хуан Игнасио Висенте, настоящият изпълнителен директор на Чиливизион и вицепрезидент на Парамаунт Чили, беше на срещата и беше един от първите ръководители, които заложиха на турските сериали, още докато е работел в обществения телевизионен канал Мега. Той изигра ключова роля в довеждането на сериала "1001 нощ" по Мега, през 2014 г. Тогава сериалът стана хит и в България.

Той описа интересът към продукцията като „невероятна експлозия и бомба". Той заяви, че е бил убеден, че ще има огромен успех, но той е надминал дори неговите очаквания. След далновидността му, Мега ТВ, от четвърта позиция в Чили, станал най-популярния канал в света. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Султан Домус секишлар

Султан Домус секишлар

29.03.2024 | 08:31

В нито една културна и цивилизована държава не гледът ибришките помий.Смешни помиярски филми с изкривена действителност,за промиване на мозъци.

Отговори
2 0
Боза

Боза

28.03.2024 | 07:24

Доктор чудо - корейски сериал, Състояние на връзката пак е корейски , и други филми и с енарий купуват от Европа и светът и после разтеглят локуми за балъците който гледат помия .

Отговори
2 0
rtyrty

rtyrty

27.03.2024 | 15:40

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:---- http://gg.gg/xlman

Отговори
1 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?