46
Следвайте ни

Турските антиваксъри си основаха политическа партия

viber icon

Турските противници на ваксините основаха нова политическа партия под името „Партия за живот без налагания“.

Председателят на партията Хаджи Али Йожан подаде необходимите документи за учредяване, до Министерството на вътрешните работи и каза пред репортери: „Нашата партия не се противопоставя на никоя партия. Тя е извън политиката. Всеки може да бъде наш член.”

По-рано Йожан каза, че партията е „против принудителните интервенции и налагания, извършени срещу единството на тялото на хората“.

„Ние сме против плановете, които целят да създадат роботизирани роби чрез създаване на система за наблюдение с чипове или неясни течности, каквито са ваксините. Ние сме против изискванията за ваксина или PCR тест, въведени за излизане и влизане в страната и за ограниченията за пътувания в чужбина. Ние възразяваме срещу принудителното използване на маски“, каза той.

Движението против ваксинацията в Турция се разрасна по време на пандемията COVID-19 и проведе големи протести в големите градове, включително в Истанбул под името „Голямо пробуждане“.

Политически партии могат да бъдат учредени от най-малко тридесет турски граждани, които имат право да станат членове на политическа партия.

След като съответната политическа партия представи своето уведомление за учредяване и необходимите документи в Министерството на вътрешните работи, министерството издава удостоверение за учредяване.

В Турция на държавно ниво има масирана ваксинационна кампания, поддържана от видни личности и интелектуалци, в следствие на което нивото на имунизация е сравнително високо. 

Междувременно, според данните, публикувани от Министерството на здравеопазването на 15 ноември, Турция досега е приложила над 118,5 милиона дози ваксини срещу COVID-19.

В 84-милионната държава, повече от 56,86 млн. души са получили първа доза ваксина и над 49,7 млн, което е почти 60 на сто, са напълно ваксинирани, съобщи Министерството на здравеопазването.  

Турция също е дала възможност за трети бустер до момента на над 11,68 милиона души.

Министерството регистрира вчера 23 852 нови случая на коронавирус и 215 смъртни случая.
Област за прикачени файлове

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?