Следвайте ни

Турският вицепрезидент припадна по време на живо предаване

viber icon

Турският вицепрезидент Фуат Октай днес се почувства зле и по-късно припадна по време на реч на живо по националните телевизионни канали.


По време на срещата на върха по киберсигурност в президентския комплекс в столицата Анкара се видя, че Октай бе застинал докато произнасяше речта си.


Служителите по сигурността на Октай веднага се приближиха до него, тъй като той бе забелязан да не движи ръцете или главата си, като също имаше проблеми с артикулирането на речта си.


След това той беше насочен към медицински център в комплекса. Лекарите в центъра казаха, че кръвното му налягане е спаднало поради „безсъние и умора“.


След като получи незабавна медицинска помощ, Октай се върна в залата, където се провеждаше срещата, и поздрави публиката.


„Благодаря ви отново за разбирането.”, каза той, подновявайки речта си.


Преди неразположението си Октай заяви в речта си, че Турция ще разработи своята цифрова защита и ще пази националните данни с нова национално разработена система за киберсигурността.


„Данните от Турция ще останат в Турция. Ние няма да предадем ключа на нашите поверителни данни на чужденци. Информацията на Турция ще бъде защитена от национално и местно развити киберстени за сигурност “, каза Октай на срещата днес.


Турция ще подобри своята система за киберсигурност, точно както направи това с националната отбранителна индустрия, заяви Октай. „Успехът ни ще продължи да се пише от турски инженери. Ще разработим по-интелигентна система, като използваме национални ресурси в опит да отблъснем цифровите атаки. "


Октай обеща, че Турция ще нулира зависимостта си от чуждестранните технологии в областта на киберсигурността, като инвестира в собствени програми за развитие на изкуствен интелект, сигурност на данните и квантови технологии.


„Няма да се налага вече да закупуваме никакви продукти или софтуер от чужбина, които можем да разработим сами“, заяви той.


Октай информира, че правителството е активизирало усилията си срещу кибератаките и е сформирало екипи за бързо реагиране в критично важните институции.


„Днес броят на регистрираните експерти по киберсигурност в страната достигна 4700.“, заяви вицепрезидента.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?