71

Турски войници откриха труп на бежанец до гръцката граница

Турски войници спасиха 107 незаконни мигранти и откриха един труп близо до гръцката граница, съобщи снощи турският министър на националната отбрана. 

DHA

„Докато спасените мигранти бяха прехвърлени в болницата за медицински прегледи, тялото на починалия мигрант беше откарано в Института по съдебна медицина в Одрин за процедури по аутопсия“, се казва в изявление на министерството.

 

Мигрантите се жалваха на турските власти, че един от тях е починал „след като си е ударил главата в земята в резултат на отблъскване от страна на гръцките войници“, се казва в изявлението.

Анадолска агенция

Бежанците били оставени без храна и вода в продължение на четири дни, вещите им, включително пари и телефони, са били конфискувани и са били подложени на малтретиране от гръцките власти, се добавя в информация на Анадолската агенция.

 

Мигрантите се оплакаха, че са държани в арест от деня, в който са били заловени от гръцките власти, като добавиха, че стотици други все още са в подобна ситуация.

 

Турското министерство на отбраната публикува в Туитър видео на мигрантите, спасени от турските войници.

Анадолска агенция

В друг пост в Туитър министерството съобщи за друг подобен инцидент. "Във вторник, БЛА на турските ВМС засече нелегални мигранти, прехвърлени на надуваема лодка и изтласкани обратно към турските териториални води от гръцката брегова охрана в северната част на Карабурун/Измир. Ситуацията беше незабавно докладвана на турската брегова охрана, която спаси нелегалните мигранти.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?