Следвайте ни

Турски военни обезвреждат бомби в Нагорни Карабах СНИМКИ

viber icon

136 членове на Специалния екип за откриване и обезвреждане на мини са започнали да разчистват минираните райони на Нагорни Карабах, освободени от арменската окупация. Това съобщиха от Министерството на отбраната на Турция.


"Разчистването на мини и ръчно изработени експлозиви продължава в териториите на Карабах, които бяха освободени  от азербайджанските въоръжени сили", се казва в изявление на министерството на уебсайта му.


В него се казва, че турските специални войски също ще обучават азербайджански войници в техники и тактики за откриване и разминиране на мини.


По време на 44-дневния конфликта с Армения, Азербайджан освободи няколко града и близо 300 селища и села в Нагорни Карабах.


Двете държави подписаха споразумение с посредничеството на Русия на 10 ноември за прекратяване на боевете и работа за всеобхватна резолюция.


Преди това същия отряд турските военни оказаха помощ за премахване на мини, заложени от силите, лоялни на генерал Халифа Хафтар в Либия, по искане на признатото от ООН правителство за национално съгласие. 


 
 
 
 
 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?