3906

Турската полиция залови издирван от Интерпол топ руски мафиот

Силите на реда арестуваха в Истанбул ръководител на организирана престъпна група, действаща в Русия, заяви турският вътрешният министър Али Йерликая.

Шамил Амиров, един от ръководителите на синдиката за организирана престъпност „Крадци в закона“, беше издирван от Интерпол със синя бюлетина за измама. Той беше заловен в Истанбул по време на операция „Клетка-15“, написа Йерликая в платформата за социални медии X, бившия Туитър.

Той съобщава, че Истанбулската дирекция за борба с организираната престъпност е установила, че Амиров живее в квартал Сариер в европейската част на града.

„Нашата борба срещу международните и национални центрове за организирана престъпност и нарко трафикантите ще продължи все повече“, допълни министъра.

„Решени сме да изчистим страната си от международни и национални организирани престъпни групи. Ще ги хванем един по един и ще ги изправим пред правосъдието“, добави той.

Шамил Амиров е на 45 години. В Русия е участвал и в дела за членство в организирана престъпна група и финансови измами. След като се премества в Турция, той започва да участва в престъпления заедно с инфлуенсърите Дилан и Енгин Полат, които бяха арестувани през ноември 2023 г. по дело за измама.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
yuiyui

yuiyui

04.12.2023 | 21:44

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може!!!! -----> https://mub.me/bioex

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?