71

Турската опозиция: Ердоган има пари на остров Ман

Съдът реши: Твърдението не е обида. Документите на които е базирано не са фалшиви
 
 
Адвокатът на председателя на основната опозиция в Турция - Републиканска народна партия (РНП) Кемал Кълъчдароглу обяви, че Касационният съд е отменил трите присъди, които го осъдиха да плати 631 хил. лири (77 500 лева) обезщетение за щети за твърдението, че Ердоган и близките му „имат офшорни сметки“.
 
Председателят на РНП Кълъчдароглу по-рано твърдеше, че президентът Ердоган и неговите роднини са "изпратили пари на остров Ман", който е известен като данъчен рай.
Агенция Демирорен
Докато местните съдилища осъдиха политика да плати обезщетение за тези твърдения, вчера висшия турски съд отмени решенията.
 
Джелал Челик, адвокатът на Кълъчдароглу, обяви новината в профила си в социалните мрежи: „Този ​​път Касационния съд даде урок на Ердоган. Оказа се, че Кълъчдароглу е прав. Ние спечелихме."
 
В отговор на тези изявления адвокатът на Ердоган, Хюсейн Айдън също направи изявление в своя акаунт в Туитър и каза, че „четири от делата, заведени от Ердоган срещу Кълъчдароглу, са финализирани“. Според адвоката „сумата, която трябва да плати Кълъчдароглу, е 165 хиляди лири, като са включени допълнителните разходи и няма други приключени дела“.
 
Както Евронюз съобщи вчера, „срещу председателя на РНП Кемал Кълъчдароглу бяха заведени три отделни дела за вреди на основание на твърденията му от 2017 г., че синът на президента Реджеп Тайип Ердоган, неговият брат, зет, неговият зет и бивш главен чиновник са изпратили 18 милиона долара в офшорни сметки на остров Ман през 2011 г.
 
„Няма констатация за фалшивостта на документите, на които ответникът е основавал бележките си“, се добавя още в решението на съда.
 
В реч на 5 декември 2017 г. Кълъчдароглу твърди, че президентът и председател на ПСР Ердоган и неговите роднини са изпратили пари на остров Ман. В отговор на това Ердоган и близките му заведоха дело срещу опозиционера и поискаха 1,5 милиона лири за неимуществени вреди. В крайна сметка Кълъчдароглу беше осъден на 142 хиляди лири плюс разходи за делата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Грънча от ПОТ ТВ

Грънча от ПОТ ТВ

14.04.2022 | 14:18

Сигурно е комунист, праща парата и децата на Запад!

Отговори
1 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?